Så tar allmännyttan ansvar

Att bygga och tillhandahålla hållbara, prisvärda bostäder för alla är allmännyttans viktigaste uppgift. Utöver det har många allmännyttiga bostadsbolag ett stort engagemang för att stärka och utveckla de stadsdelar där deras hyresgäster bor. Genom att lyfta fram projekt och verksamheter från hela landet visar allmännyttan.se konkreta exempel på hur allmännyttan tar samhällsansvar.

Då, nu och framöver

Webbplatsen hjälper dig att överblicka allmännyttans uppdrag och utmaningar. Här finns även en tillbakablick som visar allmännyttans historia i text och bild. Och framtidsvisionen – Allmännyttan mot år 2030. Skuren i flera dimensioner, som samhällsnytta och hållbarhet.

Allmännyttans innovationslabb

Här kan du också ta del av vad som händer i Allmännyttans innovationslabb, som ska utforma metoder och verktyg för bostadsbolag och andra som vill bidra till en positiv samhällsutveckling och motverka segregation. Innovationslabben fokuserar på att minska långtidsarbetslöshet, förbättra skolresultat, stärka samhällsservice samt minska brottslighet i bostadsområden.

Radio Allmännyttan

är en podd om bostäder, politik och samhälle som prövar sanningshalten i några vanliga bostadspolitiska påståenden, belysta från olika infallsvinklar. Även den kan du hitta på allmännyttan.se.

 

Länkar och dokument