Nu finns en spännande möjlighet för dig som har erfarenhet av att arbeta med kommunikation och opinionsarbete. Sveriges Allmännytta söker en samhällsintresserad och driftig kommunikatör som vill vara med och stärka Sveriges Allmännyttas opinionsbildande arbete.

Det här kommer du att arbeta med

Som opinionskommunikatör kommer du att vara en del i att förverkliga organisationens politiska och branschmässiga mål. Du kommer att bidra till att lyfta allmännyttans roll som en stark samhällsbyggare som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla.

Rollen är placerad i vd-staben, som driver och samordnar Sveriges Allmännyttas opinionsbildande arbete. Staben ansvarar för kontakter med medlemsföretagens vd:ar, styrelser samt Sveriges Allmännyttas styrelse.

Vd-staben ansvarar även för övergripande opinionsbildning, bostadspolitisk omvärldsbevakning och internationella frågor. Här ligger också ansvar för utredningar, remisser och mediearbete. Som opinionskommunikatör kommer du att arbeta nära pressansvarig och stabens samhälls- och bostadspolitiska experter.

Vi söker dig som vill

  • Ansvara för innehåll och struktur för det opinionsbildande innehållet samt för remissyttranden på sverigesallmannytta.se.
  • Tillsammans med pressansvarig utveckla Sveriges Allmännyttas opinionsarbete i sociala medier.
  • Skriva och språkgranska texter och rapporter som vd-staben tar fram, samt publicera nyheter på sverigesallmannytta.se.
  • Ta fram nyhetsbrev och presentationer.
  • Samverka med kommunikationsenheten vid kommunikationsinsatser som omfattar både medlemskommunikation och opinionsbildning,
  • Medansvar och byråkontakt vid mässor och seminarier.

Vi är en liten enhet, varför du också kan behöva hjälpa till med andra frågor som vd-staben ansvarar för.

Om dig

Vi tror att du har relevant högre utbildning samt några års erfarenhet av att arbeta som kommunikatör. Du är duktig på att skriva målgruppsanpassade texter och har viss erfarenhet av opinionsbildande arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att skapa och driva kampanjer i sociala medier. Om du kan arbeta i Sitevision, WordPress och Apsis så är det ett plus.

Kontakt

Emeli Haage, Hammer & Hanborg, emeli.haage@hammerhanborg.com.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan.

Ansökningsformulär finns här.

 

Om Sveriges Allmännytta

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag. Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling: ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Branschorganisationen Sveriges Allmännytta ska ge stöd och service i det dagliga arbetet genom att erbjuda rådgivning, konsultstöd, utbildningar, nätverk och information.

Intresseorganisationen Sveriges Allmännytta ska verka för att ge sina medlemmar goda arbetsförutsättningar genom nationell och internationell omvärldsbevakning, opinionsbildning och branschsamarbeten. Sveriges Allmännytta har sitt kontor i centrala Stockholm.