Din dag på jobbet – distriktschef för södra distriktet

Som en av våra tre distriktschefer får du ett roligt och utmanande uppdrag med helhetsansvar för såväl fastigheterna, kunderna och medarbetarna som lönsamheten inom ditt distrikt. Det är en relativt ny roll inom bolaget och du blir en nyckelperson i arbetet med utvecklingen av vårt arbetssätt, ett arbete som ska resultera i att vi kommer närmare våra hyresgäster. Som distriktschef kommer du att ingå i ledningsgruppen för förvaltningsavdelningen.

Din uppgift är att leda ditt team i deras dagliga arbete. Till din hjälp har du kunniga kollegor inom till exempel social hållbarhet och en stark och engagerad koncern i ryggen. Du och ditt team utgår från vårt distriktskontor i Hovsjö i Södertälje.

I dina arbetsuppgifter ingår:

 • Utveckla och förbättra kundnöjdheten i ditt distrikt
 • Ansvara för distriktets budget, underhålls- och verksamhetsplan och prognosarbete
 • Utveckla fastighetsbeståndet såväl tekniskt som ekonomiskt
 • Ansvara för att myndighetskrav och lagar kopplade till fastighetsägande följs
 • Implementera beställar- och utförarroller i organisationen
 • Ansvara för cirka 16 medarbetare

Mer om ditt nya jobb

Är du redo för Södertälje? Här är utvecklingsviljan stor och potentialen hög. Telge Bostäder är vårt kommunala bostadsbolag med cirka 10 000 hyresrätter i en stor och varierad fastighetsportfölj. Som distriktschef kommer du att ha fokus på att utveckla och förbättra verksamheten och ansvarar för en tredjedel av beståndet, cirka 3 200 lägenheter.

Hos oss får du ett arbetsklimat där du ges stor frihet att utvecklas under eget ansvar och där vi vet att människor måste få växa i sin roll för att trivas. Här blir du både ledare och en i gänget som jobbar för nöjda och trygga hyresgäster, samtidigt som du säkerställer att vi når våra ekonomiska mål.

Det här är du

Till den här rollen söker vi en ledare som är trygg och som skapar engagemang och delaktighet i gruppen för att tillsammans nå era gemensamma mål. Ditt ledarskap är nära och tydligt kommunikativt, och du har lätt för att skapa samarbeten med andra inom och utanför din organisation.

De nyetablerade distrikten är en förändring mot ett större lokalt fokus och en viktig plattform. Det innebär att du behöver kunna stötta upp i operativa frågor på daglig basis och samtidigt ha ett långsiktigt strategiskt perspektiv. Du har förmågan att förstå och tillämpa affärsmässiga principer och våra kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig passar bra in på dig.

Krav

 • Högskoleutbildning inom fastighet och/eller ekonomi eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
 • God erfarenhet som ledare med personalansvar
 • Erfarenhet från fastighetsbranschen
 • God vana vid arbete kring strukturerat arbetssätt
 • Insatt i tekniska och byggnadstekniska frågor
 • Erfarenhet av underhållsplaner och fastighetsekonomi

Det här är vi

Välkommen till Telge Bostäder, en del av Telgekoncernen. Vi förenar smarta affärer med samhällsnytta och utvecklar socialt hållbara bostadsområden för framtiden. Hos oss får du ett spännande och utvecklande arbete i ett bolag med uppstickarkultur, samtidigt som du får tryggheten av en stor koncern.

Din arbetsdag kommer att präglas av att utveckla och förbättra för våra nuvarande och framtida hyresgäster. Du kommer att få ett stort mått av frihet under ansvar, bra förmåner och friskvårdsbidrag.

Du kommer även få stöttning och uppbackning i din karriär, i ett bolag med högt i tak så att idéer och människor har plats att växa. Telge Bostäder är ett HBTQ-certifierat bolag och i hela koncernen arbetar vi aktivt med inkludering och mångfald.

Ansök idag

Vi vill gärna höra mer från dig. Vi arbetar löpande med den här rekryteringen. Skicka därför din ansökan via den här sidan så snart som möjligt och allra senast den 21 september 2021. Varmt välkommen att bli en av oss!

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Malin Ramström, avdelningschef Förvaltning på telefon 08-5502 29 76.
Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Marina Brunsärn, HR-strateg, på telefon 08-550 231 20.
Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Anders Lindgren SACO, du når båda på telefon 08-550 220 00.
Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.

Telge Bostäder är mer än tak, golv och väggar – vi bygger och utvecklar socialt hållbara bostadsområden för framtiden. Tillsammans med vårt systerbolag Telge Hovsjö bildar vi en av Sveriges tio största allmännyttor. I vårt bostadsbestånd finns alltifrån moderna nybyggen och miljonprogram och till studentbostäder och radhus. Vi som jobbar här brinner alla för att ta hand om de viktigaste vi har – våra hyresgäster.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 750 medarbetare och en omsättning på 4 500 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, kommunikation, science center samt arbetsförmedling och bemanning.