Din dag på jobbet – Teknisk förvaltare

I rollen som teknisk förvaltare ansvarar du för att sammanställa och ha helhetsbilden över Telge bostäders och Telge Hovsjös underhålls- och investeringsbehov, 1–4 år framåt. Du har det samlade ansvaret för att bolagen utnyttjar den investeringsram som finns inom affärsplanerperioden och utifrån olika målområden och behov. Du planerar, strukturerar och prioriterar underhålls- och affärsinvesteringar och skapar och förvaltar underhålls- och investeringsportföljen.

Som teknisk förvaltare är det viktigt att förstå fastighetens teknikstatus och den tekniska livslängden och stärka bolagets arbete med energieffektiviseringar, NKI-främjande åtgärder, samt vara delaktig i arbetet med att öka lönsamheten på alla investeringsåtgärder. Du behöver kunna se hela företagets behov samt urskilja mönster och paketera olika åtgärdsbehov till lönsamma och effektiva projekt.

Du har kontinuerlig, strukturerad dialog med förvaltningsavdelningen för att fånga upp deras behov och önskemål om åtgärder. Du har också dialog med avdelningens controller samt medarbetare inom avdelningen såsom projektchefen, projektledare, ombyggnadsvärd, avtalskoordinator med flera, för att på kort och lång sikt bereda, justera och koordinera investeringsportföljen enligt prognoser och budgetarbeten.

I tjänsten krävs också att du:

 • Är väl insatt i bolagets processer för att planera och starta projekt. Du kommer vara en viktig del för att dessa trimmas in och följs.
 • Är väl insatt i bolagets och koncernens beslutsprocess för investeringar.
 • Planerar för att ta fram investeringsunderlag, beslutsunderlag och lönsamhetskalkyler samt efterkalkyler på genomförda investeringar. Dessa skall du också kunna föredra för beslutsfattare, till exempel ledningsgrupp eller styrelse.
 • Har ett övergripande ansvar för att vårt fastighetssystem Vitec hålls uppdaterat på alla åtgärder i fastigheterna samt att lägga upp och uppdatera underhållsplaner i systemet.

Det här är du

I rollen som teknisk förvaltare är det viktigt att du är initiativtagande, driven och prestigelös. Du har hög social kompetens och god samarbetsförmåga och trivs med att samverka och skapa nätverk. Du är affärsmässig och strukturerad, du ser lösningar hellre än hinder och du delar gärna med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Självklart känner du igen dig i våra kärnvärden – öppen, enkel, personlig och modig.

Krav

 • Högskoleexamen inom förvaltning, fastighetsekonomi, byggteknik, arkitektur eller liknande
 • Erfarenhet att arbeta med investeringar och planerat underhåll i fastighetsbolag
 • Byggteknisk kunnig
 • B-körkort
 • Flytande svenska i tal och skrift

Meriter

 • Systemerfarenhet Vitec
 • Arbete med övergripande investeringsplanering och bedömning i fastighetsbolag
 • Arbetat med lönsamhetskalkyler och förstudierapporter

Det här är vi

Välkommen till Telge Bostäder och Telge Hovsjö, en del av Telgekoncernen. Vi förenar smarta affärer med samhällsnytta och utvecklar socialt hållbara bostadsområden för framtiden. Hos oss får du ett spännande och utvecklande arbete i ett bolag med uppstickarkultur, samtidigt som du får tryggheten av en stor koncern. Din arbetsdag kommer att präglas av att utveckla och förbättra för våra nuvarande och framtida hyresgäster. Du kommer få ett stort mått av frihet under ansvar, bra förmåner och friskvårdsbidrag. Du kommer även få stöttning och uppbackning i din karriär, i ett bolag med högt i tak så att idéer och människor har plats att växa. Telge Bostäder är ett HBTQ-certifierat bolag och i hela koncernen arbetar vi aktivt med inkludering och mångfald.

Läs mer på https://www.telge.se/jobba/vi-erbjuder/

Ansök idag

Vi vill gärna höra mer från dig! Vi kommer att intervjua och eventuellt tillsätta tjänsten så snart som möjligt, så skicka din ansökan så snart som möjligt via den här sidan, och allra senast 29 oktober 2021. Varmt välkommen att bli en av oss!

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Mattias Bolt, Fastighetutvecklingschef, 073-3902005. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Marina Brunsärn, HR-strateg, 08 550 231 20. Fackliga kontaktpersoner är Sanne Liv-Olsson för Vision och Anders Lindgren för SACO, du når båda på 08 550 220 00.

 

Telges logga

Telge Bostäder är mer än tak, golv och väggar – vi bygger och utvecklar socialt hållbara bostadsområden för framtiden. I vårt bostadsbestånd finns alltifrån moderna nybyggen och miljonprogram till studentbostäder och radhus. Vi som jobbar här brinner alla för att ta hand om de viktigaste vi har – våra hyresgäster.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har cirka 850 medarbetare och en omsättning på 4500 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, kommunikation, science center samt arbetsförmedling och bemanning.