På avdelningen för uthyrning och marknad arbetar uthyrare, receptionister, lokalutvecklare och kommunikatörer. Vi är totalt 14 medarbetare med olika kompetenser och erfarenheter som tillsammans dagligen arbetar med våra hyresgästers och bostadssökandes nöjdhet i fokus med bland annat hyressättningar, stöd och rådgivning utifrån vårt uthyrningsregelverk, utveckling av våra stadsdelars affärscentrum och affärslokaler samt utveckling av Vätterhems externa och interna kommunikation.

Som uthyrnings- och marknadschef har du ett roligt och omväxlande arbete med stort fokus på att leda och utveckla avdelningens engagerade medarbetare och därigenom nöjda kunder – våra hyresgäster. Du blir en av nyckelpersonerna i bolaget och genom ett tillitsbaserat och situationsanpassat ledarskap leder och engagerar du dina medarbetare utifrån Vätterhems och avdelningens uppsatta mål. Du ingår i Vätterhems ledningsgrupp och rapporterar till vår VD Raymond Paska, som är din närmsta chef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I uppdraget kommer du att ansvara för följande

 • Arbeta med Vätterhems hyresgästnöjdhet
 • Utveckla och leda bolagets uthyrningsprocess och arbete med uthyrningsregler och kösystem
 • Hantera ärenden som går till hyresnämnd och hantering av svårare uthyrningsärenden
 • Ansvara för att utveckla och leda Vätterhems strategiska arbete med såväl intern som extern kommunikation och marknadsföring
 • Leda Vätterhems arbete med utveckling av våra centrum på förvaltningsområdena
 • Ingå i bolagets ledningsgrupp och därigenom bidra till att utveckla Vätterhem
 • Arbeta med ständiga förbättringar som skapar mervärde, lönsamhet och hållbarhet

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen tror vi att du är en trygg och erfaren ledare med flerårig erfarenhet av att leda medarbetare genom tillitsbaserat och situationsanpassat ledarskap med goda resultat. Vi söker dig som har en relevant utbildning för uppdraget med lägst 3-årig gymnasienivå alternativt en högskoleutbildning med inriktning fastighetsekonomi och marknad eller fastighetsutveckling/förvaltning. Utbildning inom kommunikation och medievetenskap är meriterande.

Ett krav för tjänsten är att du har mycket goda kunskaper gällande hyresjuridik, uthyrningsregelverk och erfarenhet av att hantera svårare hyresgästärenden till hyresnämnd.

För att kunna ta dig runt på våra områden är B-körkort ett krav. Du ska behärska och kunna kommunicera väl i tal och skrift på svenska med samtliga medarbetare i organisationen. Vi ser gärna att du har kunskaper i andra språk än svenska och erfarenhet från arbete i ett socialt utsatt område.

Din person

Vi söker dig som har mycket god förmåga att i ditt ledarskap skapa engagemang, delaktighet och arbetsglädje. Du har en mycket god förmåga och vilja att skapa förtroendefulla relationer med såväl medarbetare, kollegor som kunder.

Du är självgående och har förmågan att strukturera och planera ditt arbete väl. Ditt arbetssätt präglas av att utifrån ett långsiktigt strategiskt perspektiv sätta upp mål och se till att dessa följs upp i ditt team.

Som person är du lyhörd och prestigelös med goda värderingar. Du har en mångkulturell medvetenhet, ett öppet sinne och kommunikativ förmåga. Du drivs av att arbeta i en organisation som arbetar framåt med viljan att alltid utvecklas.

Vårt erbjudande till dig

 • Ett mångsidigt och fritt arbete där du själv har möjlighet att påverka din arbetsdag
 • En arbetsplats där vi ständigt ser till medarbetarnas utveckling och trivsel
 • Ett arbete där affärsmässighet och samhällsnytta går hand i hand
 • Internutbildning om det behövs, samt de verktyg du behöver för att du ska lyckas i ditt arbete

Det är viktigt för oss att våra medarbetare trivs. Därför är vi otroligt stolta över resultatet från senaste medarbetarundersökningen där mer än 90 procent av våra medarbetare tycker att Vätterhem är en mycket bra arbetsplats. Vi vill såklart fortsätta att vara en attraktiv arbetsgivare och fortsätter därför att utveckla våra satsningar på friskvård, kompetensutveckling och bra ledarskap. För oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Övrig information och ansökan

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt eller efter överenskommelse. För ytterligare information är du välkommen att kontakta Raymond Paska på telefon 036-19 94 07.

Kollektivavtal finns med Vision. Fackliga frågor besvaras av Carl-Magnus Jonsson på telefon 036-19 94 17.

Vi hanterar urvalsprocessen löpande så skicka in din ansökan via den här webbsidan så snart som möjligt, dock senast den 7 februari 2022.

Varmt välkommen med din ansökan!

Krav

 • Erfaren ledare med flerårig erfarenhet av att leda andra medarbetare med goda resultat.
 • Lägst 3-årig gymnasieutbildning/högskoleutbildning med inriktning ekonomi alternativt fastighetsutveckling/förvaltning.
 • Goda i kunskaper i hyresjuridik/ uthyrningsregelverk.
 • B-körkort.

Meriterande

 • Utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap.
 • Kunskaper i andra språk än svenska.
 • Erfarenhet från arbete i ett socialt utsatt område.

 

Logotype för Vätterhem

Vätterhem är ett av Smålands största bostadsbolag med över 88 procent nöjda hyresgäster och en omsättning på cirka 700 miljoner kronor. Vår vision är att utveckla framtidens stadsdelar och bidra till en hållbar samhällsutveckling i Jönköpings kommun. Hos Vätterhem har alla medarbetare möjligheter att påverka det egna arbetet och företaget som helhet. Vi har olika roller men samma värde för bolaget. Vår värdegrund LUTA innebär att vi prioriterar Långsiktighet, Utveckling, Trygghet och Ansvar i vårt arbete. År 2023 ska vi vara Sveriges ledande bostadsbolag med flest nöjda hyresgäster.