Sveriges Allmännyttas medlemmar har cirka 12 miljoner kvadratmeter lokaler, vilket motsvarar nästan 20 procent av de totala uthyrningsbara ytorna hos våra medlemmar. Nästan alla medlemsföretag har lokaler. En del utgörs av förskolor, skolor och vård- och omsorgsboenden, men många har också kommersiella butiker och näringslivslokaler.

Våra medlemmar efterfrågar därför en expert inom lokalfrågor hos Sveriges Allmännytta.

Tjänsten

Som expert för lokalfrågor kommer du att stötta medlemsbolagen i deras frågeställningar kring lokaler i deras bestånd. För de flesta medlemsbolagen är deras ägare, kommunen, den största hyresgästen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Strategisk och operativ rådgivning inom ditt ansvarsområde till medlemsbolagen, både per telefon, e-post och genom personliga möten
  • Samverkande med medlemsföretagen genom bland annat nätverk och råd samt konferenser och utbildningar
  • Utveckling, planering och medverkan i olika utbildningsinsatser runt om i landet
  • Arbeta fram underlag för remissvar och delta i utredningar
  • Stödja medlemmarna i frågor kring ägarstyrning och affärsmässighet i lokalförvaltning
  • Hålla dig uppdaterad med vad som händer inom expertområdet genom omvärldsbevakning, branschkontakter med mera

Erfarenhet och kompetens

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi, juridik, civilingenjör, KY-utbildning eller motsvarande samt flera års erfarenhet av lokalförvaltning och uthyrning. Vi ser också gärna att du har kunskaper inom hyres- och fastighetsjuridik samt viss förhandlingsvana. Erfarenhet av kalkylering och lönsamhetsbedömningar i samband med hyresgästanpassningar är också värdefull.

Som expert medverkar du i våra utbildningar och du bör därför trivas med att tala inför större grupper samt ha en god pedagogisk förmåga. Utbildningar och konferenser hålls på flera orter och ibland hos våra medlemsföretag, vilket medför att tjänsten innebär resor.

Det är meriterande om du har erfarenhet från centrum- eller områdesutveckling. Vi tror att du har erfarenhet från ett större fastighetsbolag som förvaltar både bostäder och lokaler.

Personliga egenskaper

Som person är du utåtriktad och har ett naturligt driv. Du är självgående, ansvarstagande, utvecklingsorienterad och kommunikativ. Din framgångsfaktor är din flexibilitet, energi och förmåga att samarbeta.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig möjlighet att tillsammans med engagerade kollegor arbeta med samhällsviktiga frågor. Vår verksamhet präglas av våra värdeord: innovativa, kompetenta och tillsammans.

För mer information och ansökan

Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan – du skickar cv och personligt brev till jobb@sverigesallmannytta.se

Om du har frågor är du välkommen att kontakta HR-specialist Sari Carlsson på mejl sari.carlsson@sverigesallmannytta.se

 


Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för mer än 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag. Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga ­aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling: ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Vi ger stöd och service i det dagliga arbetet genom att erbjuda rådgivning, konsultstöd, utbildningar, nätverk och information. Sveriges Allmännytta är också intresseförening och driver påverkansarbete. 

Sveriges Allmännytta stödjer och stärker medlemmarna genom att aktivt fånga upp, förädla, driva och dela allmännyttans kunnande, behov och utmaningar. Tillsammans med våra medlemmar utvecklar vi den svenska allmännyttiga bostadsidén.