Hyresexperten bevakar utvecklingen i sitt ansvarsområde och erbjuder bland annat stöd i hyressättningsfrågor, medverkar vid behov i lokala hyresförhandlingar, medlar och bereder ärenden till Hyresmarknadskommittén. Arbetet innebär även att ansvara för att ta fram och genomföra utbildning inom expertområdet hyror samt driva utveckling i samarbete med medlemsföretagen med fokus på en väl fungerande hyresmarknad för bostäder.

Om dig

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsekonomi, ekonomi eller juridik. Du har dessutom bred erfarenhet från självständigt förhandlingsarbete och hyresförhandlingar avseende bostäder. Du har goda kunskaper inom hyresförhandlingsfrågor och fastighetsekonomi samt god förmåga att tolka avtal.

För att vara framgångsrik i uppdraget är du analytisk med förmåga att hitta ekonomiskt hållbara lösningar. Då du företräder både Sveriges Allmännytta och enskilda medlemsföretag i förhandlingarna är god samarbetsförmåga, tydlighet och lyhördhet är en förutsättning för att lyckas med detta.

Vi ser gärna att du är affärsmässig, tycker om att arbeta nära kunder och har lätt att skapa förtroendefulla relationer.  Du behöver vara pedagogisk, både i större och mindre sammanhang för att driva utveckling inom ditt expertområde. Vi tror att du trivs i en dynamisk miljö som präglas av hög kvalitet och som uppmuntrar samarbete.

Sök tjänsten

Urvalet sker löpande och vi uppmanar dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 2020-04-30. Välkommen med din ansökan, du skickar cv och personligt brev till jobb@sverigesallmannytta.se.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta HR-specialist Sari Carlsson på mejl sari.carlsson@sverigesallmannytta.se.


Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för drygt 300 allmännyttiga kommunala bostadsföretag och tre associerade privata bostadsföretag.

Sveriges Allmännytta bistår sina medlemmar med stöd och service i det dagliga arbetet genom att erbjuda rådgivning, konsultstöd, utbildningar, nätverk och information. På så sätt bidrar vi tillsammans med medlemsföretagen till en hållbar utveckling, ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Intresseorganisationen Sveriges Allmännytta verkar även för att ge sina medlemmar goda arbetsförutsättningar genom nationell och internationell omvärldsbevakning, opinionsbildning, lobbyarbete och branschsamarbeten. Vi är cirka 55 medarbetare på Sveriges Allmännytta och omsätter cirka 100 miljoner kronor per år.