Rollen

Den jurist vi söker kommer att ingå i Sveriges Allmännyttas ekonomi- och juridikenhet, som har en expertfunktion inom juridik, ekonomi och hyresfrågor. Våra jurister arbetar med rådgivning och utbildning samt driver utvecklingsprojekt, deltar i statliga utredningar och besvarar remisser.

Sveriges Allmännyttas tre juristtjänster ansvarar för utredningsarbete inom området och även juridisk rådgivning, expertstöd och utbildning riktat till våra medlemsföretag.

Hyresjuridik, offentlig upphandling, GDPR, offentlighet och sekretess samt ägarstyrning är centrala områden och den tjänst vi söker nu har en särskild inriktning mot lagen om offentlig upphandling (LOU).

Kunskaper och erfarenheter

Vi söker dig som har en juristexamen och flera års yrkeserfarenhet. Du har arbetat självständigt inom relevanta områden på advokatbyrå eller inom offentliga sektorn, fastighetsbolag eller organisationer.

Utöver tidigare nämnda områden är det även meriterande om du har kompetens inom statsstöd och entreprenadjuridik.

Tillsammans med dina två kollegor som har liknande uppdrag kommer du att kunna utveckla såväl din egen roll som vårt erbjudande gällande juridiskt stöd till medlemsföretagen.

Eftersom våra medlemsföretag finns över hela landet förekommer det en del resor i tjänsten.

Egenskaper

Du är kundfokuserad med förmåga att skapa, bibehålla och utveckla goda relationer. Du är en god skribent och tycker om att tala inför andra.

Som person är du driven, prestigelös, tydlig och ansvarstagande. Därtill har du en god pedagogisk förmåga och är en teamspelare som tycker om att samarbeta med och stötta andra med din specialistkunskap.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig möjlighet att tillsammans med engagerade kollegor arbeta med samhällsviktiga frågor. Vår verksamhet präglas av våra värdeord: innovativa, kompetenta och tillsammans.

Kontakt

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Sveriges Allmännyttas HR-specialist Sari Carlsson via e-post sari.carlsson@sverigesallmannytta.se

Ansökan

Urvalet sker löpande och vi uppmanar dig därför att skicka in din ansökan – med cv och personligt brev – så snart som möjligt dock senast den 14 februari.

E-postadressen för ansökan är jobb@sverigesallmannytta.se

Välkommen med din ansökan!

Sveriges Allmännytta är en bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som driver, förvaltar och bygger hyresbostäder i hela landet. Sveriges Allmännytta främjar medlemsföretagens intressen, framhäver hyresbostädernas plats i samhällsutvecklingen, bildar opinion, bevakar bostadspolitiken och arbetar för medlemsföretagens intressen. Vi vill att arbetet ska bidra till en ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbar samhällsutveckling.