Din dag på jobbet

Som en av våra nya distriktschefer får du ett roligt och utmanande uppdrag. Som distriktschef har du ett helhetsansvar för såväl fastigheterna, kunderna, medarbetarna och lönsamheten inom ditt distrikt. Det är en ny roll inom bolaget och du blir en nyckelperson i arbetet med utvecklingen av vårt arbetssätt, ett arbete som ska resultera i att vi kommer närmare våra hyresgäster. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för förvaltningsavdelningen.

Din uppgift är att leda ditt team i deras dagliga arbete. Du och ditt team utgår från ett av våra distriktskontor i Brunnsäng, Hovsjö eller Lina Hage i Södertälje.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Ansvara för distriktets budget, underhålls- och verksamhetsplan och prognosarbete.
 • Utveckla fastighetsbeståndet såväl tekniskt som ekonomiskt.
 • Ansvara för att myndighetskrav och lagar kopplade till fastighetsägande följs.
 • Implementera beställar- och utförarroller i organisationen.
 • Ansvar för cirka 20 medarbetare.
 • Utveckla och förbättra kundnöjdheten i ditt distrikt.

Mer om ditt nya jobb

Är du redo för Södertälje? Här är utvecklingsviljan stor och potentialen hög. Vi är Södertäljes kommunala bostadsbolag med cirka 10 000 hyresrätter i en stor och varierad fastighetsportfölj. Som distriktschef kommer du att ha fokus på att utveckla och förbättra verksamheten. Du jobbar inom ett av de viktigaste områden som finns i Södertälje både på kort och på lång sikt; bostadsförsörjningen och en socialt och miljömässigt hållbar utveckling.

Hos oss får du ett arbetsklimat där du ges stor frihet att utvecklas under eget ansvar och där vi vet att människor måste få växa i sin roll för att trivas. Här blir du både ledare och en i gänget som jobbar för nöjda och trygga hyresgäster samtidigt som du säkerställer att vi når våra ekonomiska mål.

Det här är du

Till den här rollen söker vi en ledare som är trygg och som skapar engagemang och delaktighet i gruppen för att tillsammans nå era gemensamma mål. Ditt ledarskap är nära och tydligt kommunikativt och du har lätt för att skapa samarbete med andra inom och utanför din organisation.

Eftersom de kommande distrikten är en förändring mot ett större lokalt fokus och en viktig plattform, behöver du kunna stötta upp i operativa frågor på daglig basis, såväl som att se på planeringen för kommande år. Du har ett strategiskt perspektiv och ser sakers långsiktiga betydelse. Du har förmågan att förstå och tillämpa affärsmässiga principer.

Krav

 • Högskoleutbildning inom fastighet och/eller ekonomi eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
 • God erfarenhet som ledare med personalansvar.
 • Erfarenhet från fastighetsbranschen.
 • God vana att arbeta strukturerat.
 • Insatt i tekniska och byggnadstekniska frågor.
 • Erfarenhet av underhållsplaner och fastighetsekonomi.

Det här är vi

Välkommen till Telge Bostäder – en del av Telgekoncernen. Inom Telge uppmuntrar vi våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.

Ansök idag

Vi vill gärna höra mer från dig och vi jobbar löpande med den här rekryteringen. Skicka därför din ansökan så snart som möjligt och allra senast den 4 mars 2020. Här finns länken till ansökan.

Varmt välkommen att bli en av oss!

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis. Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Malin Magnusson, 076-780 68 64.
Fackliga kontaktpersoner på Telge är Sanne-Liv Olsen för Vision och Anders Lindgren för SACO, du når båda på 08-550 220 00.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.

 

Telge Bostäder är mer än tak, golv och väggar – vi bygger och utvecklar socialt hållbara bostadsområden för framtiden. Tillsammans med vårt systerbolag Telge Hovsjö bildar vi en av Sveriges tio största allmännyttor. I vårt bostadsbestånd finns alltifrån moderna nybyggen och miljonprogram och till studentbostäder och radhus. Vi som jobbar här brinner alla för att ta hand om de viktigaste vi har – våra hyresgäster.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 750 medarbetare och en omsättning på 4 500 miljoner kronor. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, kommunikation, science center samt arbetsförmedling och bemanning.