Om tjänsten

Sveriges Allmännytta är en branschorganisation för allmännyttiga bostadsföretag som ger medlemsstöd i form av utbildning, ekonomisk och juridisk rådgivning samt driver sakfrågor relaterade till allmännyttiga bostäder. Sveriges Allmännytta är också en intresseförening som driver påverkansarbete.

I rollen som Expert Fastighetsförvaltning ingår du i enheten  för fastighet och hållbarhet. Där hittar du 13 kollegor som alla ansvarar för sina respektive expertområden. Ditt uppdrag blir att självständigt ansvara för området fastighetsförvaltning. I detta uppdrag ingår att stötta medlemmarna i fastighetsrelaterade frågor som till exempel driftoptimering, fastighetsteknik, organisation, arbetsprocesser, fastighetssystem, lagkrav, försäkringar, statistik och upphandling.

Förutom att agera stöd i medlemsfrågor driver du parallellt egna utvecklingsprojekt inom ditt expertområde. Det är du som initierar projekten, drar i rätt trådar både internt och externt samt ansvarar för genomförandet. Du kommer att arbeta såväl strategiskt som operativt och rollen innebär många kontaktytor och varierande arbetsdagar.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Ge medlemsföretagen råd och stöd i frågor som ligger inom kompetensområdet.
  • Initiera, delta i eller självständigt driva projekt inom enheten.
  • Hålla sig à jour med det som händer i omvärlden, trender, beslut eller förslag som påverkar ”min” del av branschen.
  • Initiera och tillsammans med annan enhet planera och genomföra olika utbildningsinsatser, workshops, konferenser med mera.
  • Arbeta fram underlag till remissvar, delta i utredningar och ta fram utredningsunderlag inom kompetensområdet.
  • Initiera och driva digitalisering inom kompetensområdet, med stöd av expertis på området digitalisering och Allmännyttans digitaliseringsinitiativ.

Som medarbetare hos Sveriges Allmännytta möts du av delaktighet, jämställdhet och goda förutsättningar för att utvecklas och lyckas i din roll. Du sitter inbjudande lokaler mitt i city på Drottninggatan i Stockholm. Du rapporterar till enhetschefen för fastighet och hållbarhet.

Är det här du?

Eftersom Sveriges Allmännytta bistår sina medlemmar med stöd så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden ser vi att du har ett starkt intresse för allmännyttan som idé. Du vill därför tillsammans med medlemmarna bidra till en hållbar utveckling inom fastighetsförsörjningen både ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

För att passa för rollen tror vi att du har en relevant eftergymnasial utbildning, troligtvis inom ekonomi, juridik, teknik eller fastighet. Du har arbetat med fastighetsförvaltning i minst 5-10 år och av det har du förskaffat dig breda kunskaper inom området. Du har varvat utförande arbetsuppgifter med analys och strategier och under tiden har du lärt dig av dina erfarenheter för att fatta klokare beslut.

Du talar och skriver svenska obehindrat.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är självgående med förmåga att leda dig själv och andra. Du är relationsskapande, strategisk och uthållig. Du har även en pedagogisk ådra och gillar att utbilda och bidra till kompetenshöjning både internt och externt.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Sveriges Allmännytta med Level Recruitment.

Vänligen sök tjänsten här!

Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Sarah Sturesson på 08-120 50 425. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen med din ansökan!