Som VD har du, utifrån vår ägares och styrelsens riktlinjer, det övergripande ansvaret för att planera, leda och utveckla bolaget där fokus ligger på förvaltning och förädling av befintliga bostäder. Ystadbostäder har skrivit på Allmännyttans klimatinitiativ och som VD ansvarar du för att arbetet med satsningar för minskad klimatpåverkan fortsätter.

Vidare kommer du också att arbeta med visionsarbete och profilering av Ystadbostäder samt utveckling av processer kring affärsplan och värdegrundsarbete. Rollen är strategisk, men som VD är du också involverad i processerna och har ett nära samarbete med dina chefer och medarbetare.

I ditt uppdrag kommer du även att vara VD för Ystads Industrifastigheter och ingå i kommunens koncernledningsgrupp.

Bakgrund

Du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation och gärna med erfarenhet från allmännyttan. Vi ser gärna att du har erfarenhet eller kunskap om fastighetsförvaltning och har du tidigare VD-erfarenhet och erfarenhet av upphandlingsarbete är det önskvärt. Du har en vana och erfarenhet av att arbeta i organisationer med struktur och tydliga rapporteringsvägar och har arbetat med affärsplan, visions- och värdegrundsarbete.

Du har goda ledaregenskaper, är kommunikativ och rak samt tror på ett öppet och transparent ledarskap. Du är en prestigelös person med god förmåga att hantera olika intressenter, både externt och internt, och kan navigera i en politiskt styrd organisation. Du är strukturerad och har ett kommersiellt tänk.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Ystadbostäder med Experis.
För mer information är du välkommen att kontakta: Magnus Hallberg, chefsrekryteringskonsult, på telefon 040-660 63 14, alternativt e-post magnus.hallberg@se.experis.com

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske under augusti. Skicka gärna din ansökan via den här länken. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att ses!

AB Ystadbostäder är ett 50-årigt fastighetsbolag med Ystads kommun som ensam ägare. Vi äger och förvaltar för närvarande cirka 1 300 bostäder, ett 70-tal lokaler och mer än 900 garage och bilplatser i Ystads stad. Alla är hyresrätter.