Som affärsområdeschef leder du, planerar och utvecklar den operativa verksamheten inom ett av våra tre affärsområden. Till din hjälp har du en grupp av medarbetare inom befattningarna områdesvärd, kundvärd samt operativa och strategiska fastighetsförvaltare.

Affärsområdet ansvarar för den operativa verksamheten kopplat till HFAB:s fastigheter och kunder inom angivet fastighetsområde. I rollen ingår att verkställa verksamhetens grunduppdrag i förhållande till ekonomi, hållbarhet och kvalitet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att du

  • ansvarar för fastighetsförvaltning inom angivet fastighetsområde
  • ansvarar för att planera och kvalitetssäkra det operativa arbetet kopplat mot fastighetsförvaltning och kunder
  • ansvarar för den ekonomiska planeringen och skapande av resultat för verksamhetsområdet samt är övergripande ansvarig gällande driftnettooptimering av fastigheterna inom området
  • ansvarar för förvaltningskvalitet samt övergripande underhållsplanering för området
  • operativt tar aktiv del samt leder den operativa verksamheten inom affärsområdet
  • säkerställer processer i enlighet med behov för uppdraget mot förvaltning och uthyrning gemensamt med övriga områden
  • är kvalitetsansvarig inom fastighetsägaransvaret samt för kund inom området
  • ansvarar för att säkerställa dimensionering i relation till uppdraget
  • har operativt ansvar gällande rapportering för affärsområdet och därutöver förekommande arbetsuppgifter
  • personal- och arbetsmiljöansvar

Egenskaper och kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi- eller ingenjörsområdet alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har fördjupad ekonomisk kompetens inom kalkyl och fastighetsekonomi.

För att lyckas i rollen har du 3–5 års erfarenhet av ledarskap i en liknande roll samt budget- och resultatansvar, fastighetsrelaterad erfarenhet samt fackkunskap. Som person är du kommunikativ, tydlig, lyhörd, prestigelös, beslutsför och ansvarsfull.

B-körkort är ett krav.

I rollen är det självklart att ditt arbete präglas av HFAB:s värdegrund, ”vi utvecklas tillsammans och vi tänker nytt och hållbart”. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag är 19 mars 2023.

Kontaktpersoner:

Bojan Kokot
Fastighetschef
Mejl: bojan.kokot@hfab.se
Telefon: 035-138317

Johan Hedlund
HR-chef
Mejl: johan.hedlund@hfab.se
Telefon: 035-138423

Om HFAB

HFAB är ett bostadsbolag med över 100 anställda. Med cirka 11 000 lägenheter och 300 lokaler i hela kommunen är HFAB den största och marknadsledande aktören på Halmstads fastighetsmarknad. Det innebär att vi är och ska vara en drivande part i många utvecklingsfrågor kring boende och stadsdelar som påverkar människorna som bor och verkar inom stan. Tillsammans skapar vi hem för Halmstadbor.