Nu bygger vi framtidens hållbara livsmiljöer!

Välkommen på en konferens med inspirerande föreläsningar, spännande studiebesök och mingel. Under dessa dagar kommer vi att ge dig de senaste nyheterna inom fastighetsutveckling och de bästa exemplen på genomförda projekt, både inom nyproduktion och renovering.

På konferensen kommer vi dessutom att presentera finalisterna i tävlingarna Årets Bästa Renovering och Årets Bästa Nyproduktion. Vinnarna i tävlingen koras sen under pompa och ståt!

Här hittar du mer information om tävlingarna och nu också om finalisterna:
Nyproduktionstävlingen
Renoveringstävlingen

Fastighetsdagarna 2022 arrangeras tillsammans med Mitthem på Clarion Hotel Sundsvall, centralt i stan.

I pauserna finns det tid för att besöka utställarna, nätverka med kollegor från hela landet och knyta nya kontakter.

Allmännyttans Fastighetsdagar är mötesplatsen för dig som inte vill missa årets konferens.

Hoppas att vi ses i Sundsvall!

Foto: Fredrik Fihlén

Medverkande

Anna Bellman
Anna är en inspirerande och erfaren kommunikationsexpert. Hon är en av Sveriges mest anlitade moderatorer, lika skicklig i det personliga mötet som att moderera konferenser för hundratals anställda, till att leda en laddad partiledardebatt.
Sofia Heintz
Sofia är civilingenjör och tekn. lic i byggnadsstatik och driver frågor som bidrar till hållbart samhällsbyggande, där Allmännyttans Kombohus är en viktig del. Hon har lång erfarenhet av olika roller i bygg och fastighetsbranschen och har jobbat både som byggentreprenör och beställare.
Martin Ingvarson
Martin arbetar som expert inom lokalfrågor och började på Sveriges Allmännytta under försommaren 2020. Han har lång erfarenhet av stadsutveckling ur ett lokal- och verksamhetsperspektiv, både som konsult och fastighetsägare.
Anders Nordstrand
Anders Nordstrand är sedan 2016 vd för Sveriges Allmännytta. Nordstrand  har lång erfarenhet inom allmännyttan och har tidigare varit vd för Bostads AB Mimer och Micasa Fastigheter.
Åsa Johansson
Lotta Björklund
Lotta har med sina drygt 20 år inom allmännyttan både lång och bred erfarenhet av att vara med och skapa samhällsnytta. Arbetar för att möjliggöra nyproduktion, minska sociala skillnader och samtidigt driva bolaget affärsmässigt. Ordförande i Kombohus-juryn.
Bodil Hansson
Bodil har ett förflutet som styrelsemedlem i Sabo (2014-2018). Har suttit som vice ordförande i Sundsvalls kommun sedan 2014 och är sedan 2020 dess ordförande. Bodil ser bostadspolitiken som ett av dom viktigaste verktygen för att utveckla Sundsvall.
Kent Persson
Kent Persson är sedan 2015 samhällspolitisk chef för Heimstaden. Kent har en bakgrund inom politiken där han varit kommunalråd och landstingsråd hemma i Örebro. Under åren 2012-2015 var Kent partisekreterare för Moderaterna.
Åsa Andersson
Åsa är vd i Skebo sedan 2016 och befinner sig mitt i den samhällsomvandling som pågår i spåret av de stora industrietableringarna som sker i Skellefteå. Utmaningarna är många i en akut bostadsbrist men möjligheterna är fler.
Lennart Weiss
Niklas Säwén
Niklas Säwén är politiskt ansvarig för frågor bland annat rörande bostadspolitik, trygghet och social hållbarhet. Han är ordförande för Rådet för social hållbarhet som leder arbetet med ”Ett Sundsvall som håller ihop”.
Örjan Wikforss
Örjan är arkitekt, tekn dr och professor i projektkommunikation. Han har undervisat och forskat vid KTH, Chalmers och SLU och har lång erfarenhet som praktiserande arkitekt. Aktuell med boken ”Bygga stad eller bara stadsmässigt?” utgiven av Svensk Byggtjänst Förlag.
Pernilla Berg
Pernilla är Projektledare Sundsvalls väg framåt, t.f. tillväxtchef Sundsvalls kommun och Ordförande (s) Mitthem AB
Christian Söderberg
Johan Karlsson
Johan jobbar som Biträdande rektor på St Olofsskolan. Tidigare 20 år som lärare och skolledare på Bredsands skola. Johan ser ett enormt värde i samverkan mellan skola och andra aktörer i arbetet med att få elever genom den snåriga skog som kallas för skola. Johan säger följande: Denna snåriga skog är en enorm skyddsfaktor - om eleverna tar sig igenom den. Och tvärtom en enorm risk - om de inte gör det. Summering: Det går inte att nog att betona vikten av att lyckas med detta.
Nina Staaf
Nina är Hållbarhetsstrateg och Processledare på Mitthem sen 2016. Som Hållbarhetsstrateg ansvarar Nina för att Mitthems sociala investeringar och som processledare för Mitthems roll i arbetet med att utjämna sociala skillnader i Sundsvalls kommuns huvudprioritering ” Ett Sundsvall som håller ihop”.
Peter Larsson
Petet är regeringens särskilda samordnare för samhällsomställningen i Västerbotten och Norrbotten som sker till följd av de stora klimatdrivna investeringarna. Peter har sin bakgrund i Sveriges Ingenjörer och Ingenjörsvetenskapsakademien. Han är ordförande i Göteborgs Universitet och Stiftelsen kunskap och kompetens.
Lars Karlsson
Ansvarig projektledare för Saftstationen. Tidigare drygt 20 års erfarenhet av projektledning. Har lång erfarenhet av olika roller i byggbranschen och har jobbat både som byggentreprenör och beställare.
Frida Raeburn
Arbetat 9 år inom fastighetsbranschen, främst med förvaltning och kundkontakt. Aktuell som ansvarig kvartersvärd för kvarteret Slakteriet.
Mikaela Ericsson
Civilingenjör inom industriell ekonomi. Har ett stort intresse för hållbarhet och lägger stort fokus på det i sina projekt. Förutom nybyggnationsprojekt har hon bland annat projektlett Stockholmshems första stora trädflytt av tio 50 år gamla lönnar i Rinkeby.
Ann-Charlotte Karlsson
Har lång erfarenhet av bostadsutveckling i olika roller, både som byggentreprenör och beställare. Är mycket intresserad av hållbarhetsfrågor och arbetar aktivt i sina projekt för att klara framtidens utmaningar.
Christian Nilsson
Har jobbat som distriktschef Bergsjön på Familjebostäder sedan 2020. Christian har en lång erfarenhet som ledare i offentlig förvaltning samt av områdesutveckling i samverkan med privat-, offentlig,- och civilsamhälle.
Sara Hamon
Har arbetat på Familjebostäder sedan 2007 i olika roller och som fastighetsutvecklingschef sedan 2016. Hon har lång erfarenhet av renovering, ombyggnad och utvecklingsfrågor inom ett stort och varierat bestånd. ”Områdesutveckling med de olika hållbarhetsaspekterna i fokus är viktigt för att nå framgång i projekt.”
Håkan Andersson
Anställd på Helsingborgshem sedan 2017. Arbetar som projektledare för ombyggnadsprojekt.
Åsa Ericsson
Arbetat i olika roller på Helsingborgshem sedan 2013. Arbetar idag som projektsamordnare vid ombyggnationsprojekt.
Mats Nilsson

Mats har under många år arbetat med att skapa och utveckla flera nya kvarter och stadsdelar i Halmstad. Mats var projektledare för Lynghusen i Harplinge som är en av tre finalister till utmärkelsen ”Årets bästa nyproduktion”.

Veronica Junblad

Började på HFAB 2010 genom Allmännyttans traineeprogram. Sedan dess har HFAB byggt närmare 1 300 nya bostäder och bidragit till utvecklingen av Halmstads kommun.

Christer Öst
Enhetschef för krisberedskap o civilt försvar med ansvarsområde för Medelpads kommuner. Började hos räddningstjänsten i början på 2021 och har tidigare en lång bakgrund som polis.  
Mikael Dolietis
Mikael är VD sedan 2020 och har gedigen erfarenhet inom fastighetsbranschen. Med ett uttalat fokus på social hållbarhet leder han fastighetskoncernen utifrån devisen att ”erbjuda attraktiva, hållbara livsmiljöer där bostaden eller lokalen är en av alla viktiga delar”.
Lena Liljendahl
Lena är expert inom frågor om hur allmännyttan bidrar till social hållbarhet. Hon är engagerad i bland annat hyresgästkommunikation, boinflytande, stadsdelsutveckling och integration.
Bengt Lind
Bengt arbetar som expert inom fastighetsförvaltning på Sveriges Allmännytta.

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum och plats
18–19 maj - Sundsvall
Clarion Hotel Sundsvall, Skepparegatan 9
Visa på karta
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
6 800 kronor för medlem
9 700 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 6 maj
Icon/Utbildning/accommodation Created with Sketch.
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid Sveriges Allmännytta har reserverat rum på Clarion Hotel Sundsvall respektive Quality Hotel Sundsvall
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, lunch och middag.
Icon/Utbildning/target_audience Created with Sketch.
Målgrupp
VD, Projektledare (bygg eller renovering); Fastighetschef, Byggchef, Eftermarknadssamordnare, Ombyggnadssamordnare, Stadsdelsutvecklare

Undrar du något?

placeholder+image
Mats Israelson
Mats är projektledare för kurser och konferenser.