Växla upp digitaliseringen!

Under en hel vecka får du ta del av intressanta och spännande föreläsningar, webbinarier och panelsamtal inom området digitalisering. Du väljer själv vad du vill delta på. Biljetten ger dig tillgång till hela veckans program – live eller On Demand. Under livesändningarna ges du stora möjligheter att interagera och ställa frågor. Som deltagare är du med helt digitalt vilket innebär att du kan befinna dig var som helst, där det passar dig bäst för stunden. Klimatsmart, tids- och kostnadseffektivt och smidigt!

Tema för dagarna

Vi går från etik och moral till data och teknik. Allt för att vi ska kunna växla upp digitaliseringen i Allmännyttan

Här nedan ser du vad vi kommer att diskutera under dagarna. Du väljer själv om du vill delta på hela veckan eller om det är något särskilt ämne som du vill fokusera lite extra på. Läs mer under programfliken.

TEMA ETIK – Etik och moral i en övervakad värld
AI, övervakning och digitalt utanförskap

I takt med att allt och alla är uppkopplade och vi delar både jobb och privatliv i digitala kanaler så ökar behovet av etiska överväganden. Ska robotar ta beslut och agera på egen hand? Vad händer om AI utvecklar och vidareutvecklar sig själva? Hur förhåller vi oss till dem som inte vill/kan vara digitala?
De stora etiska och moraliska frågorna med digitaliseringen är diskussioner och överväganden vi måste bli vana att hantera. Vi börjar utveckla frågeställningarna.

TEMA – VÄXLA UPP DIN DIGITALISERING
Vi är alla i olika faser, men hur tar vi nästa steg?

Olika bolag har olika förutsättningar och olika förmågor. Hur vet vi vad vi bör göra för att ta nästa steg och växla upp digitaliseringen? Rekrytering och kompetenshöjning är två viktiga delar men först måste vi inventera var vi står och vart vi är på väg. Små bolag kan ibland agera snabbare men också ta större kliv än bolag med stora resurser. Hur nyttjar vi vårt eget bolags möjligheter?

TEMA TEKNIK – Säkerhet, 5G, IoT och den uppkopplade byggnaden

Vi ska öppna upp, dela data och gå ut i molnet. Samtidigt innebär dataläckage och dataintrång att våra verksamheter utsätts för hot vi inte haft förut. Hur skyddar vi de boende, våra bolag samtidigt som vi kopplar upp byggnaden i det digitala samhällsbygget?

TEMA UPPHANDLING – En eller flera partners i vår digitalisering
KO-modellen, Konsulter och digitala assistenten

Hela fastighetsbranschen behöver hjälp att snabbt ta sig an digitaliseringens möjligheter. Vi kan inte och vi ska inte göra denna resa själva men vi ska handla upp bra kompetens. I vissa fall är det fysiska personer och i andra fall en digital assistent men allt för ofta är det en helt ny affärsmodell. Hur gör vi upphandlingar som inte låser in oss, utan utvecklar oss i takt med digitaliseringen?

TEMA DATALABB – Öppen data, dela data och datasluss

Data utan kontext är faktiskt ganska värdelös. Men tillgången till korrekt och användbar data som är alltmer avgörande för organisationers lönsamhet, till och med för deras överlevnad.
Datalabbet handlar om avancerad dataanalys och AI för prognos och mönsterigenkänning. För hållbar digitalisering av våra verksamheter krävs att vi tillgänglig gör data från verksamhetssystemen så att vi kan tillämpa framväxande teknologi i våra verksamheter. Vi skrapar på ytan om vad vi redan idag kan göra.

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum
8–12 november i Digitalt
Asset 79
Digitalt
Digitalt innebär att kursen eller konferensen genomförs på distans i verktyget Zoom eller motsvarande, och är lärarledd. I bekräftelsen på din anmälan får du detaljerad och praktisk information angående Zoom.
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
4 600 kronor för medlem
6 600 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 11 oktober
Icon/Utbildning/target_audience Created with Sketch.
Målgrupp
För dig som arbetar med eller kommer i kontakt med området digitalisering.

Undrar du något?

placeholder+image
Carl Ståhle
Carl Ståhle är ansvarig för området Digitalisering och digital fastighetsutveckling.
placeholder+image
Daniel Andersson Dahl
Daniel Andersson Dahl är projektledare för utbildningar och konferenser.