Växla upp digitaliseringen!

Under en hel vecka får du ta del av intressanta och spännande föreläsningar, webbinarier och panelsamtal inom området digitalisering. Du väljer själv vad du vill delta på. Biljetten ger dig tillgång till hela veckans program – live eller On Demand. Under livesändningarna ges du stora möjligheter att interagera och ställa frågor. Som deltagare är du med helt digitalt vilket innebär att du kan befinna dig var som helst, där det passar dig bäst för stunden. Klimatsmart, tids- och kostnadseffektivt och smidigt!

Tema för dagarna

Vi går från etik och moral till data och teknik. Allt för att vi ska kunna växla upp digitaliseringen i Allmännyttan

Här nedan ser du vad vi kommer att diskutera under dagarna. Du väljer själv om du vill delta på hela veckan eller om det är något särskilt ämne som du vill fokusera lite extra på. Läs mer under programfliken.

TEMA ETIK – Etik och moral i en övervakad värld
AI, övervakning och digitalt utanförskap

I takt med att allt och alla är uppkopplade och vi delar både jobb och privatliv i digitala kanaler så ökar behovet av etiska överväganden. Ska robotar ta beslut och agera på egen hand? Vad händer om AI utvecklar och vidareutvecklar sig själva? Hur förhåller vi oss till dem som inte vill/kan vara digitala?
De stora etiska och moraliska frågorna med digitaliseringen är diskussioner och överväganden vi måste bli vana att hantera. Vi börjar utveckla frågeställningarna.

TEMA – VÄXLA UPP DIN DIGITALISERING
Vi är alla i olika faser, men hur tar vi nästa steg?

Olika bolag har olika förutsättningar och olika förmågor. Hur vet vi vad vi bör göra för att ta nästa steg och växla upp digitaliseringen? Rekrytering och kompetenshöjning är två viktiga delar men först måste vi inventera var vi står och vart vi är på väg. Små bolag kan ibland agera snabbare men också ta större kliv än bolag med stora resurser. Hur nyttjar vi vårt eget bolags möjligheter?

TEMA TEKNIK – Säkerhet, 5G, IoT och den uppkopplade byggnaden

Vi ska öppna upp, dela data och gå ut i molnet. Samtidigt innebär dataläckage och dataintrång att våra verksamheter utsätts för hot vi inte haft förut. Hur skyddar vi de boende, våra bolag samtidigt som vi kopplar upp byggnaden i det digitala samhällsbygget?

TEMA UPPHANDLING – En eller flera partners i vår digitalisering
KO-modellen, Konsulter och digitala assistenten

Hela fastighetsbranschen behöver hjälp att snabbt ta sig an digitaliseringens möjligheter. Vi kan inte och vi ska inte göra denna resa själva men vi ska handla upp bra kompetens. I vissa fall är det fysiska personer och i andra fall en digital assistent men allt för ofta är det en helt ny affärsmodell. Hur gör vi upphandlingar som inte låser in oss, utan utvecklar oss i takt med digitaliseringen?

TEMA DATALABB – Öppen data, dela data och datasluss

Data utan kontext är faktiskt ganska värdelös. Men tillgången till korrekt och användbar data som är alltmer avgörande för organisationers lönsamhet, till och med för deras överlevnad.
Datalabbet handlar om avancerad dataanalys och AI för prognos och mönsterigenkänning. För hållbar digitalisering av våra verksamheter krävs att vi tillgänglig gör data från verksamhetssystemen så att vi kan tillämpa framväxande teknologi i våra verksamheter. Vi skrapar på ytan om vad vi redan idag kan göra.

Medverkande

Marcus Murray
Marcus Murray är en av landets mest kända cybersäkerhetsexperter som ofta intervjuas i svensk press och media om cyberhoten i samhället och hur man bäst skyddar sig mot it-angrepp. Marcus är grundare av cybersäkerhetsbolaget Truesec och har över 20 års erfarenhet av att skydda organisationer mot dataintrång och hjälpa dem att upptäcka och svara på cyberhot, både i Sverige och internationellt.
Carl Ståhle
Carl jobbar med digitaliseringsfrågor, de nya beteenden, affärsmodeller och ändrade förutsättningar som kommer därav.
Vanessa Ware
Vanessa är projektledare på Digitaliseringsinitiativet och digital strateg med fokus på affärsutveckling och innovationssamarbeten.
Anders Ygeman
Göran Adlén
Göran Adlén är en av Sveriges mest kända och anlitade framtidsanalytiker. Han har vunnit flera stora talarpriser och dessutom skrivit åtta böcker varav hans första blev utsedd till Årets Ledarskapsbok
Christer Kilersjö
Frida Hansson
Frida Hansson ansvarar för koordinering och administrativa insatser inom enheten för fastighet och hållbarhet.
Ulrica Matsers
Ulrica Matsers är projektledare för det ideella initiativet Digitalidag med målet att inspirera alla människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. En rad organisationer från samhällets alla hörn samlas under den årliga temadagen den 15:e oktober för att gemensamt stärka Sveriges förutsättningar att bejaka strukturomvandlingen som sker i kölvattnet av digitalisering.
Lina Cronquist
Lina Cronquist är projektkoordinator för den årliga och nationella temadagen Digitalidag. Målet att inspirera alla människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. Under årets kraftsamling medverkade 250 aktörer som tillsammans arrangerade 1315 aktiviteter på 210 orter.
Jenny Birkestad
Jenny Birkestad, affärsområdeschef på Adda Kompetens som är ett företag inom SKR. Medlem av regeringens digitaliseringsråd för andra perioden i rad och tidigare direktör på SKR samt förvaltningschef för tekniska förvaltningen i Solna.
Johan Schauman
Malin Lampa
Daniel Kraft
Richard Mauritsson
Richard Mauritsson är IT-chef Helsingborgshem med mångårig erfarenhet inom IT-branschen både inom stat, kommun och privata leverantörer. Han har en lång erfarenhet av IT och informations-säkerhetsfrågor.
Julia Hammar
Patrik Forsström
Anders Johansson
Anders Johansson har arbetat på Sveriges Allmännytta med utveckling av IT, TV och bredbandsfrågor med inriktning på öppna nät och nya affärsmodeller. Han har deltagit i ett flertal utvecklingsprojekt inom dessa områden nationellt och på europanivå och deltar just nu i utvecklingsprojekt kring branschstandards för fastighetsnät och mobil teknik för kommunikation i fastigheter.
Agneta Lund
Nina Borgström
Malin Nyström
Morgan Johnsson
Morgan är vd för AB Sjöbohem sedan 2009 och har lång erfarenhet av bygg- och fastighetsbranschen där han tidigare bland annat har jobbat som projektutvecklare på NCC. I sin roll som vd i Sjöbohem har han haft stort fokus på att energieffektivisera fastighetsbeståndet samt digitalisera och automatisera arbetsprocesser i bolaget.
Nina Borgström
Malin Nyström
Agneta Lund

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum
8–12 november 2021 - Digitalt
Asset 79
Digitalt
Digitalt innebär att kursen eller konferensen genomförs på distans i verktyget Zoom eller motsvarande, och är lärarledd. I bekräftelsen på din anmälan får du detaljerad och praktisk information angående Zoom.
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
4 600 kronor för medlem
6 600 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 8 november
Icon/Utbildning/target_audience Created with Sketch.
Målgrupp
För dig som arbetar med eller kommer i kontakt med området digitalisering.

Undrar du något?

placeholder+image
Carl Ståhle
Carl Ståhle är ansvarig för området Digitalisering och digital fastighetsutveckling.
placeholder+image
Daniel Andersson Dahl
Daniel Andersson Dahl är projektledare för utbildningar och konferenser.