Det är inte bara Allmännyttan som pratar digitalisering

I varje hörn av Sverige, i varje bolag pågår stora och små initiativ till förändring. Den förändring som digitaliseringen har skapat påverkar hela vår verksamhet, i stort och i smått. Under det år som gått har Allmännyttan gjort oerhörda framsteg under guidning av Digitaliseringsrådet och den Agenda för digitalisering som tagits fram.

Nu samlas vi igen för att fokusera på de nya affärsmodeller, beteenden och samhällen som vi ser skapas i digitaliseringens spår. Denna gång kommer vi inte bara att blicka framåt utan även ta avstamp i en hel del goda exempel från det år som gått.

Digitalisering NU – konferensen är och kommer att vara en nödvändig del i bostadsbolagens strategiska arbete framåt. Här får du nätverka med lösningsfokuserade, engagerade och utvecklingsinriktade människor från hela bostadsorganisationen.

En samhällsförändring som vi kan leda

Digitalisering ligger på mångas läppar men det viktiga är vad digitaliseringen kan ge upphov till. Vad skapar det för nya beteenden, nya affärsmodeller, nya möjligheter som vi inte ens kunde drömma om för några år sedan. Under två dagar får du ny kunskap, inspiration och möjligheter till diskussion kring hur vi som bostadsbolag kan leda förändringen i fastighetsbranschens digitalisering. När vi i Allmännyttan drar åt samma håll så följer branschen. Vi kommer att nätverka med alla de som har kommit långt eller de som bara är i startgroparna på sin förändringsresa.

Förutsättningar för digitalisering

Under det senaste året har vi lagt grunden och jobbat med förutsättningarna för digitaliseringen. Vi kommer att titta närmare på vad som hänt med allt från fastAPI, mobil inomhustäckning och nya KO2.0 modellen. Några spännande bolag kommer stå på scen och berätta om sina resor.

Allmännyttans Digitaliseringsinitiativ

En av slutsatserna i Digitaliseringsrådets arbete samt viktig del i Agendan var att kunna accelerera digitaliseringen. Sedan augusti har vi ett team på plats för att kunna hjälpa, driva och stötta medlemsbolagens digitaliseringsresa.  Vi får träffa teamet som inte bara ska leda och inspirera oss utan även öka tempot, så att vi kan dra nytta av digitaliseringen i omvärlden.

”Det är i tvärsnittet mellan tekniken, humaniora, design och andra gebit som magi uppstår”

Ni har säkert hört det förr: aldrig tidigare har den tekniska utvecklingen gått snabbare och varit mer komplex. Nya innovationer som tidigare var science fiction ser nu dagens ljus och möjliggör stora förändringar och förbättringar i samhället och i våra liv. Även arbetsmarknaden och kompetensförsörjningen förändras snabbt. 65 % av generation Z kommer att ha yrken som ännu inte finns idag, enligt Manpower. En nästan svindlande stor andel.

Nu är det också mer angeläget än någonsin att förstå HUR vi anpassar oss till, men också är med och förverkligar denna komplexa framtid. För mig finns det bara en lösning: vi måste en gång för alla börja tänka och verka i tvärdisciplinära, mixade sammanhang och team. Verkligheten har alltid varit tvärdisciplinär, brokig och komplex i sin sammansättning, det är vi människor som förenklat – men långsiktigt försvårat – för oss själva genom att bygga silos och gränser mellan människor, sektorer och affärsben. Även utbildningsprogrammen förbereder oss för onaturligt enkelspåriga karriärbanor.

För att vara redo att hantera en snabbrörlig, komplex och föränderlig framtid och på djupet förstå hur (relativt) nya tekniker såsom AI, blockkedjan, big data, självkörande fordon och robotik påverkar oss och varandra, och hur vi bäst tillämpar dem i vår vardag och affärsverksamhet, måste vi få människor med olika perspektiv att mötas. Det är i tvärsnittet mellan tekniken, humaniora, design och andra gebit som magi uppstår.

Jag har en vän som ofta bär en t-shirt med budskapet: ”Make the future come sooner”. Jag brukar tänka på den meningen rätt ofta. Både för att den är rolig, men också för att det är så man känner när man väl insett att framtiden inte är något som okontrollerat ”drabbar oss” utan något vi alla kan vara med och bygga och påverka. Tillsammans. Den insikten är fantastisk.

Häng på!

Paulina Modlitba Söderlund

 

Medverkande

Paulina Modlitba Söderlund
Moderator för konferensen
Alexander Ståhle
Carl Ståhle
Anders Nordstrand
Katarina Graffman
Vad innebär det att sätta människan i centrum?
Bengt Kallenberg
Terese Sudheesh-Skärvagen
Gabriella Castegren
Jonas Högset
Johan Braw
Lisa Paulsson
Anna Lackman
Erika Strandberg
Benjamin Ozolins

Praktisk information

Datum och plats
21–22 oktober i Stockholm
Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35
Visa på karta
Pris
6 400 kronor för medlem
9 200 kronor för övriga
10 % rabatt fr o m 4:e deltagaren från samma företag vid anmälan innan 31 augusti.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 20 september
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid Sveriges Allmännytta ombesörjer inte rumsbokning.
Vad ingår
I avgiften ingår alla måltider och dokumentation.
Målgrupp
Vd, ledningsgrupp, styrelseordförande eller ledamot, strategiskt ansvariga