Fokus på Fastighetsutvecklingsdagen är lärande, fördjupning och erfarenhetsutbyte. Träffen är digital men vi släpper inte det bästa med konferenser: att få utrymme att mötas i mindre grupper och dela erfarenheter!

Vi får inspiration från en av landets mest framstående professorer i arkitektur men också praktisk insyn i årets bästa projekt för renovering och nyproduktion.

Fastighetsutveckling skapar värde för våra hyresgäster!

Lär av de bästa inom bygg och renovering!

Det finns stor kunskap och innovationsförmåga hos allmännyttan i Sverige. Det märks bland annat i genomtänkt fastighetsutveckling i form av nybyggda och renoverade bostäder. Vi har genom en kompetent jury och en noggrann prövning valt ut tre av de bästa projekten inom renovering och nyproduktion.

Nu kan du ta del av erfarenheterna från de bästa projekten. Hör de utvalda bolagen berätta om vad det var som fungerade bäst i deras projekt och varför – och kanske också vad som fungerade mindre bra.

Fördjupa dig inom energi, innovation eller stadsdelsutveckling – välj själv!

Under dagen får du både lyssna på föreläsare och gå in i fördjupningsseminarier med chansen att diskutera i mindre grupper. Det finns flera ämnen att välja mellan:
• Innovation
• Mötet mellan hus och plats
• Klimat, energi och långsiktighet
• Stadsdelsutveckling
• Processen att bygga hus

Diskussionerna leds av kunniga moderatorer som djupdyker i ämnena. För dig som deltagare finns möjlighet att delta och ställa frågor.

Bygga nya generationens Kombohus – hur gör man?

Funderar ni på att använda de splitternya ramavtalen Kombohus Punkt och Lamell? Här får ni chansen att enkelt sätta er in i alla steg i processen för att bygga med ramavtalen. Vi presenterar också en ny version av Allmännyttans Byggkalkyl och använder sedan den för att räkna fram ett exempel på hur ett beslutsunderlag kan se ut.

Rösta på din favorit bland finalisterna

Du har under dagen lyssnat till de olika finalisterna i tävlingarna Årets Bästa Renovering och Årets Bästa Nyproduktion. Men vem är allra bäst? Det är du med och påverkar! Dagen avslutas med en omröstning om vilka som får titulera sig Årets Bästa!

Medverkande

Anders Nordstrand
Sofia Heintz
Jonas Högset
Jonas är chef för enheten Fastighet & Boende på Sveriges Allmännytta, är utbildad civilingenjör och har över 15 års erfarenhet från branschen i olika roller. Hos Sveriges Allmännytta driver han utveckling med målet om en hållbar samhällsbyggnad.
Örjan Wikforss
Örjan är arkitekt, tekn dr och professor i projektkommunikation. Han har undervisat och forskat vid KTH, Chalmers och SLU och har lång erfarenhet som praktiserande arkitekt. Aktuell med boken ”Bygga stad eller bara stadsmässigt?” utgiven av Svensk Byggtjänst Förlag.

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum och plats
31 augusti i Digitalt
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
3 800 kronor för medlem
5 800 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 27 augusti

Undrar du något?

placeholder+image
Anna Treschow
Anna Treschow är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.