Medlemskap krävs
Den här utbildningen är endast tillgänglig för medlemmar. Du behöver logga in för att genomföra din anmälan.
Logga in

Hemma hos Allmännyttan flyttar hem till dig!

Nu behöver du inte resa iväg för att få inspiration och erfarenhetsutbyte med kollegor från hela landet. Vår årliga konferens Hemma hos Allmännyttan blir i år digital. Vi sänder direkt hem till dig och till din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Vi kommer att varva spännande kortare föreläsningar med mycket tid för gruppdiskussioner, frågestunder och reflektion. Filmer och tankepromenader kommer att göra programmet omväxlande. Så boka in två givande dagar i september redan nu.

Det här är en konferens för dig som arbetar med sociala frågor i ett bostadsföretag.

Medarbetare inom allmännyttan möter ofta människor som befinner sig i utsatthet av olika slag. Under de här dagarna kommer vi därför att komma in på ämnen som till exempel hemlöshet, barn och unga, integration och vad som kan förebygga och motverka kriminalitet. Ett exempel på en spännande gäst är Caroline Engvall som har skrivit boken ”14 år till salu”. Hon är journalist och författare och ägnar stora delar av sin tid åt kampen mot sexuellt utnyttjande av unga. Vi har bjudit in henne för att ge oss kunskap och perspektiv från en verklighet som vi kanske inte alltid vill kännas vid.

Vi ses i september!

 

Medverkande

Anders Nordstrand
Tomas Lindquist
Tomas har arbetat med stadsdelsutveckling i drygt 20 år och försöker alltid hitta nya lösningar på gamla problem och som lever efter devisen; ”Om du gör som du alltid gjort, så kommer du få det du redan har”.
Maria Lindelöf
Maria har mångårig erfarenhet av socialt hållbar stadsdelsutveckling, både strategiskt och operativt.
Lena Liljendahl
Lena är expert inom frågor om hur allmännyttan bidrar till social hållbarhet. Hon är engagerad i bland annat hyresgästkommunikation, boinflytande, stadsdelsutveckling och integration.
Åsa Schelin
Åsa arbetar som expert inom boendefrågor sedan 2018. Hennes arbetsområde omfattar bland annat vräkningsförebyggande arbete, trygghet och säkerhet, äldres boende och barns rättigheter. Hon har sedan tidigare erfarenhet av uthyrningsfrågor och boendeutveckling inom allmännyttan.
Helena Henriksson
Helena arbetar sedan hösten 2014 som jurist på Sveriges Allmännytta och med de flesta juridiska frågor som ett allmännyttigt bolag eller stiftelse kommer i kontakt med. Ett av hennes specialområden är offentlig upphandling. Hon har tidigare bland annat arbetat på regeringskansliet och som utredningssekreterare.
Anna Kanervo
Anna ansvarar för att driva långsiktigt utvecklingsarbete i stadsdelarna i samverkan med kommunen och andra lokala aktörer.
Mary Juusela
Mary är en av Sveriges främsta experter inom värdegrund, tolerans och human hållbarhet. Hon föreläser om mänskliga beteenden och om hur individer och grupper kommer längre genom att vara inkluderande och empatiska.
Caroline Engvall
Caroline Engvall är författare, journalist och föreläsare som har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel. Hon driver flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bland annat utbildningsmaterial, akademin Safe selfie academy, hjälpsajter, poddar och tv-dokumentärer.
Susanne Rolfner Suvanto
Marcus Knutagård
Marie Dahlgren
Marie har erfarenhet av att arbeta med sektoröverskridande samverkansmodeller/ collectiv impact.
Linda Apelgren
Jonas Klevesand

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum och plats
22–23 september i Digitalt
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
4 700 kronor för medlem
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 18 september
Icon/Utbildning/target_audience Created with Sketch.
Målgrupp
Du som arbetar med boendesociala frågor i ett bostadsbolag.

Undrar du något?

placeholder+image
Madeleine Rahm
Madeleine Rahm är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.
placeholder+image
Lena Liljendahl
Lena Liljendahl är expert på boendefrågor.
placeholder+image
Åsa Schelin
Åsa Schelin är expert inom boendefrågor.