Två fullspäckade dagar med energi- och klimatfrågor i fokus

Konferensen innehåller frågor om energi- och effekteffektivisering, arbete med fossilfrihet, förnybar energi, klimatkrav i nyproduktion, renovering och förvaltning samt klimatsmart boende. Konferensen går av stapeln i Trollhättan och genomförs tillsammans med vårt värdföretag Eidar, Trollhättans bostadsbolag AB. Vi ser också över hur vi kan komplettera konferensen med digitala lösningar för er som vill vara med på distans.

Bli stärkt i ditt arbete

Syftet med konferensen är att du som arbetar med klimat, energi och förvaltningsfrågor i allmännyttan, både strategiskt och praktiskt, ska bli stärkt i ditt arbete och komma hem med inspiration, nya idéer och bekantskaper. Det gör vi genom att lyfta högaktuella frågor, sprida goda exempel, skapa forum för nätverkande och erfarenhetsutbyte.

Hur?

På konferensen varvar vi med föredrag, studiebesök och möjlighet att besöka utställare, allt för att du ska få med dig så mycket som möjligt från konferensen. Konferensen kommer att hållas på Konferera – Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan. Anläggningen har ett bra miljöarbete och ambitionen är att konferensen ska ha så låg klimatpåverkan som möjligt.

Allmännyttans Klimatinitiativ – ett gemensamt upprop inom allmännyttan med syftet att bidra till klimatomställningen genom ambitiösa mål, samverkan och aktivt erfarenhetsutbyte.

Information Covid-19
Vår ambition är att genomföra konferensen på plats i Trollhättan men även med möjlighet till digitalt deltagande. Självklart följer vi utvecklingen av Covid-19 och myndigheternas rekommendationer noggrant inför hösten, och vi kommunicerar eventuella ändrade beslut här och via e-mail. Om det kommer att vara begränsat antal personer vid sammankomster så kommer vi att erbjuda de som anmält sig först möjlighet att delta fysiskt på konferensen. Avbokning sker naturligtvis utan extra kostnad. Vi ser också över hur vi kan komplettera konferensen med digitala lösningar för er som vill vara med på distans.

Medverkande

Ellinor Persson
Ellinor är en erfaren moderator och nästan alltid så har hennes uppdrag fokus på hållbarhet. Ellinor har bl a lett Formas stora webbsändning om Agenda 2030 och forskningens roll för att nå FN:s globala mål till 2030 och Proptech och Fastigheter. Fastighetsbranschen står 40% av alla koldioxidutsläpp. Hur kan digitaliseringen göra den mer hållbar?  
Mattias Goldmann
Korad till Mäktigast i Hållbarhetssverige, dubbad till riddare för sitt klimatarbete av Frankrikes president. Runner-up i Årets Opinionsbildare, alla kategorier. Årets Framtidspolitiker. Projektvinnare av Årets Lobbyist.
Gustav Stenbeck
Gustav är miljöaktivisten som blev riskkapitalist. Han har jobbat med både svenska och multinationella företag, i syfte att förbättra deras lönsamhet och minska deras fotavtryck under tiden.
Urban Blom

Värdföretag i år.

Gabriella Castegren
Gabriella arbetar sedan 2014 på Sveriges allmännytta som energiexpert och driver Allmännyttans Klimatinitiativ. Hon är civilingenjör och har tidigare arbetat som förvaltare för kommersiella byggnader, samt under fyra år som miljöspecialist på ett allmännyttigt företag.
Hans Dahlin
Hans är civilingenjör med över 10 års erfarenhet av energi- och miljöfrågor i bygg- och fastighetssektorn. På Sveriges Allmännytta arbetar han med bland annat energieffektiviseringsfrågor, energimarknadsfrågor och klimatinitiativet.
Björn Bergstrand
Johan Almesjö
Johan Almesjö arbetar för allmännyttan genom HBV som är allmännyttans inköpsfunktion och har varit VD sedan våren 2017. Han kommer senast från ett regionalt inköpssamarbete i Gävleborg och har ett förflutet som regional chef för såväl Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.
Marie Linder
Anders Nordstrand
Anders är sedan 2016 vd för Sveriges Allmännytta. Han har lång erfarenhet inom allmännyttan och har tidigare varit vd för Bostads AB Mimer och Micasa Fastigheter.
Mari-Louise Persson

Vilken effekt får ett batterilager när det rullat färdigt?

Kenneth Ahlström

Planera för framtiden genom att titta i backspegeln

Richard Thygesen

Genomgång av system för styrning och reglering av byggnaders tekniska system

Maria Losman

Jakten på CO2 i affärer

Pia Hedenskog

Triglyfen – Svenska Bostäders energieffektivaste hus

Christopher Hoff

Triglyfen – Svenska Bostäders energieffektivaste hus

Karin Lindström

Erfarenheter från 24 fastighetsägares angående IMD av tappvarmvatten

Oliver Berger

Moderator i ett av de parallella spåren

Malin Ribbenhed

Klimatkrav för att uppnå klimatförbättringar vid nyproduktion

Felix Andlauer

Visionen om framtidens mobilitet

Alf Karlsson

Kan framtidens tvättstuga ge både klimatnytta och ökad trygghet och gemenskap i bostadsområden?

Peter Sundqvist

Kan framtidens tvättstuga ge både klimatnytta och ökad trygghet och gemenskap i bostadsområden?

Martin Fors

Kan framtidens tvättstuga ge både klimatnytta och ökad trygghet och gemenskap i bostadsområden?

Christoffer Sundin

Trähusbyggnation - Projekt Innobo, miljösmarta studentbostäder

Stefan Jansson

Trähusbyggnation - Projekt Innobo, miljösmarta studentbostäder

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum och plats
24–25 november i Trollhättan
Folkets Hus Trollhättan, Kungsgatan 25
Visa på karta
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
6 600 kronor för medlem
9 400 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 25 oktober
Icon/Utbildning/accommodation Created with Sketch.
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid Sveriges Allmännytta ombesörjer inte rumsbokning. Hotellrum finns reserverade på flera hotell i Trollhätan. Mer information kommer i samband med bekräftelsen.
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
I avgiften ingår studiebesök, kaffe, luncher och middag.
Icon/Utbildning/target_audience Created with Sketch.
Målgrupp
Alla som arbetar med energi- eller klimatfrågor i bostadsföretagen.

Undrar du något?

placeholder+image
Gabriella Castegren
Gabriella Castegren är expert på klimatfrågor.
placeholder+image
Anna Treschow
Anna Treschow är projektledare för utbildningar och konferenser.