Integration – svårt och problemfyllt eller fullt av inspirerande möjligheter?

Välkommen till en tvådagars konferens där vi möts från bostadsföretag och kommuner i hela landet för att dela med oss av erfarenheter. I år är Östersundshem värd för SABOs integrationsdagar.

Vi utforskar den lokala kraften

För här i Jämtland verkar det finnas ett alldeles särskilt driv som handlar om lokalt engagemang och en vilja att bidra till integration på alla möjliga kreativa sätt. Genom körsång, idrott, entreprenörskap, och inte minst genom humor och skratt blir människor från hela världen väl mottagna här.

Varmt välkomna!

 

Medverkande

Memo Hussein
Memo har en bakgrund som kommunikatör på Botkyrkabyggen där han bland annat arbetat med kommunikationen i det prisbelönta renoveringsprojektet Fittja People Palace.
Martin Kesenci
Medverkande: Allmännyttans Innovationslabb
Natalia Bonilla
Berth Lundqvist
Therése Hedlund
Rahim Maatoug
Medverkande: Allmännyttans Innovationslabb
Johannes Merbom
Jonas Hagström
Jonas försöker alltid hitta lösningar på problem - utan att tänka för länge på saken. Han vägrar acceptera "det går inte" utan har istället anammat attityden att "någon måste få det att funka" och det har gjort honom till en framgångsrik idrottsman, affärsman, musiker och varmhjärtad medmänniska.
Sara Wallentin
Diana Harouki
Terje Johansson
Martin Grander
Martin Grander är bostadsforskare och doktor i Urbana Studier vid Malmö Universitet. Hans forskning inriktar sig bland annat på den urbana integrationen och allmännyttans roll på den svenska bostadsmarknaden. Han undersöker till exempel den ökande bostadsojämlikheten i städerna och hur denna ojämlikhet uppstår och bekämpas.
Kicki Lundström Persson
Kicki arbetar på inflyttarservice som projektledare för Nyanlända en Tillväxtresurs i Åre kommun, ett projekt som medfinansieras av Asyl- Migrations- och Integrationsfonden.
Mahmoud Ali Nour
Mahmoud började på Inflyttarservice i maj 2015 som vägledare. Han jobbar mest med att skapa trygghet och trivsel för nya kommuninvånare under första tiden så att de kommer tillrätta.
Anna-Carin B Magnusson
Anna-Carin är bosocial chef hos ÖrebroBostäder AB. ÖBO är Örebros allmännyttiga bostadsbolag med ca 23 000 lägenheter där nästan var tredje örebroare bor. Anna-Carin har under 12 år arbetat med stadsdelsutveckling, boinflytande- och integrationsfrågor.
Maria Salomonsson
Annelie Olsson
Angelique Prinz Blix
Angelique Prinz Blix har jobbat som Tf kommunikations- och hållbarhetschef på Uppsalahem och är nu projektledare och initiativtagare till Mötesplats Gottsunda. Tillsammans med Uppsala kommun har den sociala investeringen blivit ett framgångsrikt samarbete för att öka tryggheten som mäts kontinuerligt och följs upp.
Anna Kanervo
Anna Kanervo är projektledare för Allmännyttans innovationslabb, och arbetar med boendefrågor på Sveriges Allmännytta.
Emma Arnesson
Emma brinner för entreprenörskap, hälsa och inkludering. Ett flertal turer ut i världen för att jobba med människor i utsatta områden har lagt grunden till de värderingar som idag driver henne i arbetet som verksamhetschef för den ideella föreningen Hej främling!.
Kristina Paltén
Kristina har en fantastisk förmåga att inspirera och hjälpa människor att inse sin egen förmåga och ta steg för att förverkliga sina drömmar. Hon berör på djupet med sina nakna skildringar och sin livsklokskap.

Praktisk information

Datum och plats
6–7 november 2018 i Östersund
Storsjöteatern, Stortorget
Visa på karta
Pris
6 400 kronor för medlem
9 400 kronor för övriga
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 26 oktober
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid SABO ombesörjer inte rumsbokning.
Vad ingår
I avgiften ingår alla måltider och dokumentation.

Undrar du något?

placeholder+image
Anna Treschow
Anna Treschow är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.
placeholder+image
Lena Liljendahl
Lena Liljendahl är expert på boendefrågor.