Djupast, störst och högst

Kiruna är unikt i sitt slag. Tätorten i Sveriges största, högsta och djupaste kommun, som är mitt i en stor utmaning: att flytta staden. Hur arbetar man med kommunikation när boende i en tredjedel av beståndet måste flyttas? Hur bibehåller man sin särart och utvecklar sitt starka varumärke som plats?

Välkommen till en lite annorlunda upplaga av SABOs Kommunikationsdagar, konferensen för alla som arbetar med kommunikation i SABOs medlemsföretag. Vi får ta del av Kirunas utmaningar och kreativa lösningar, och inspireras vidare inom platsmarknadsföring, hur man skapar en kommunikativ organisation och stärker varumärket i olika kanaler. Det blir både konkreta exempel, inspiration och erfarenhetsdelning. Ett som är säkert är att du kommer att bli fascinerad och åka hem med nya intryck och tankar.

Snögaranti, och kanske norrsken?

Vår värd Kirunabostäder har utlovat snögaranti, och med lite tur kan vi få uppleva norrsken. Just med tanke på det geografiska läget har vi tagit extra hänsyn till transportmöjligheterna när vi planerat programmet. Vi erbjuder därför även en förkvällsträff  för dig som kommer dagen innan – allt för att få uppleva så mycket Kiruna som möjligt.

Nyhet: Allmännyttans Pecha Kucha

Pecha Kucha är ett japanskt presentationsformat, där varje deltagare får använda 20 bilder och tala i 20 sekunder till varje bild. Ett annorlunda, spännande sätt att ta del av innehåll som skapar både dynamik och känsla. Vi testar formatet för att dela erfarenheter från medlemsbolagen på temat kommunikation. Blir du extra nyfiken på någon presentation? Då är det bara att prata med din allmännyttiga kollega i pausen eller på middagen.

Studiebesök

Självklart ska vi få se och uppleva Kiruna i praktiken också. Vad är rivet, vad flyttas, hur och var byggs det nya, vad händer med miljonprogramsområden? Kultur är stort i Kiruna, och det märks även i det nya stadshuset Kristallen som vi besöker. Du behöver inte välja studiebesök, alla får åka på allt.

Middag på Icehotel i Jukkasjärvi

Men inte nog med allt ovan, konferensens middag kommer att intas på Icehotel i Jukkasjärvi, där vi börjar med att uppleva Icebar med dess konstfärdiga isstatyer och häftiga utformning. Utanför ligger Torne älv under is, och du får känna på den mäktiga tystnaden.

Varmt välkommen till Kiruna 2019!

Tänk på att boka både resa och logi i god tid, eftersom det finns begränsningar.

Medverkande

Karin Zingmark
Karin Zingmark har över tjugo års erfarenhet av att driva förändring på temat kommunikation och ledarskap, senast som marknadschef på Microsoft. Idag är hon en efterfrågad föreläsare, författare och strategisk rådgivare inom området. Med en stor portion nyfikenhet och brinnande intresse säkerställer Karin att utnyttja de nya möjligheter som uppstår i en uppkopplad och digitaliserad värld.
Hanaw Rashid
Hanaw har arbetat med digital kommunikation tio år. Hon följer det senaste inom digitala trender och kommunikation, och bidrar till att ständigt förflytta företag till de snabbast växande och mest effektfulla kommunikationskanalerna.Hanaw figurerar även flitigt i media, bland annat som digital strateg på TV4 Nyhetsmorgon och i Sveriges Radio. Hon leder även nätverk på Sveriges Kommunikatörer och är kursansvarig på Berghs.
Helena Nordström
Helena Nordström är en av Sveriges främsta platsmarknadsföringsexperter. Redan 2004 begav hon sig till New York för att studera hur Sverige marknadsförs utomlands. Hon har jobbat som marknadschef på Destination Jönköping och grundat Placebrander som årligen utser Sveriges främsta platsmarknadsförare.Helena är TEDx-talaren som har jobbat med ett 40-tal platser – på nationell, regional och lokal nivå.
Malin Forkman
Lotta Filipsson
Rune Nordström

Moderator

Charlotta Lundström
Charlotte Albertsson
Mia Olsson Broander
Lillebi Eriksson
Maria Norlin
Mats Dahlberg
Mats Dahlberg
Tomas Stålnacke
Anders Rune
Kerstin Eriksson

Praktisk information

Datum och plats
26–27 mars i Kiruna
Kiruna Folkets hus, Lars Janssonsgatan 17
Visa på karta
Pris
6 400 kronor för medlem
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 11 februari
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid SABO ombesörjer inte rumsbokning.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, lunch och dokumentation.
Målgrupp
Kommunikatörer, informatörer, marknads- eller kommunikationsansvariga, VD, webbredaktörer, digitalansvariga, webbansvariga, IT-ansvariga, teknikansvariga, utvecklingsansvariga och andra i SABOs medlemsföretag som är intresserade av kommunikationsfrågor.

Undrar du något?

placeholder+image
Anna-Carin Carnebro

Innehållsansvarig

placeholder+image
Anette Tredal
Anette är chef för enheten Utbildning & Konferens.