Placeholder

Kombohus Mini är tredje huset i Sveriges Allmännyttas prispressande Kombohusserie. Kombohus Mini är nyckelfärdiga hus med små yteffektiva lägenheter till låg produktionskostnad.

Kombohus Mini består av ettor på max 35 kvadratmeter och tvåor på max 45 kvadratmeter till ett maxpris på 14 000 kronor per kvadratmeter boyta, exklusive moms, tomt och grundläggningskostnader.

Hjälpmedel

Vi har tagit fram en kalkylmall för att underlätta för nyproduktion av Kombohus Mini.

Sedan första april 2015 går det att avropa Allmännyttans Kombohus Mini, prispressade, nyckelfärdiga hyresbostäder i 2 till 6 våningar, där lägenhetsfördelningen består av yteffektiva ettor på 35 kvm och tvåor på 45 kvm.

För er som går i tankar på att bygga nya bostäder, kan kanske Kombohus Mini kan vara aktuell. Fördelen med att avropa ett Kombohus är att produkt och process är väl definierad och målsättningen är att inga okalkylerade ÄTA-arbeten ska dyka upp efter kontrakt.

Som ytterligare stöd i upphandlingen har vi på Sveriges Allmännytta i samverkan med ramavtalsparterna tagit fram allmänna föreskrifter och gränsdragningslista, som korresponderar till ramavtalet.

Ramavtal, kalkyl, föreskrifter och gränsdragningslista finns tillgängligt på denna sida, förutsatt att du är registrerad användare och är inloggad.

Vill du veta mer om Kombohus Mini eller har frågor kring stödmaterialet? Tveka inte att kontakta Jonas Högset.