Trygga bostadsområden – en utopi?

Går det att åstadkomma trygga bostadsområden, och hur gör man i så fall? Vilka vägar framåt ser dagens bostadspolitiker och hur kan bostadsföretagen som finns i områdena dygnet runt bidra?

Sveriges Allmännyttas vd, Anders Nordstrand och ordförande Åsa Johansson, inleder med vad allmännyttan gör för att skapa trygga bostadsområden. Därefter följer en debatt med representanter för riksdagspartierna.

Tid: 5 juli kl.9.00-10.00

Plats: Teaterskeppet, Teatersalongen

Mer information finns i Almedalsprogrammet.

Nödbroms för bostadsbyggandet – vad händer när priset för att bygga blir för högt?

Byggmaterialpriserna skenar och byggpriserna har nått nivåer som gör att allmännyttan får allt svårare att bygga nytt till hyror som människor har råd med. Samtidigt råder det bostadsbrist i majoriteten av Sveriges kommuner. Hur löser vi denna till synes omöjliga ekvation?

Seminariet inleds med en presentation av marknadsrapporten ”Allmännyttan och bostadsbyggandet” som bland annat lyfter vilka åtgärder som Sveriges Allmännytta ser behövs för att allmännyttan ska kunna fortsätta bygga hyresbostäder som fler har råd med.

Tid: 6 juli kl.13.00-14.00

Plats: Teaterskeppet, Stora matsalen

Mer information finns i Almedalsprogrammet.

 

Om Allmännyttans arena i Almedalen

Med Allmännyttans arena erbjuder vi en samlingsplats med fokus på de allmännyttiga bostadsföretagens och kommunernas erfarenheter av bostadspolitik i praktiken.

 

Arrangörslogotyp Almedalsveckan