Välkommen till Sveriges Allmännyttas arrangemang i Almedalen. Här hittar du information om de seminarier som vi arrangerar själva eller tillsammans med andra aktörer. Dessutom kan du se vilka andra arrangemang som finns på Hållbarhetsarenan som i år arrangeras av Sustainable Innovation i stolt samarbete med oss och HBV.

Hela programmet för Hållbarhetsarenan.

Trygga bostadsområden – en utopi?

Går det att åstadkomma trygga bostadsområden, och hur gör man i så fall? Vilka vägar framåt ser dagens bostadspolitiker och hur kan bostadsföretagen som finns i områdena dygnet runt bidra?

Moderator Anna Bellman och Sveriges Allmännyttas ordförande Åsa Johansson, inleder med vad allmännyttan gör för att skapa trygga bostadsområden. Därefter följer en debatt med representanter för riksdagspartierna.

Tid: 5 juli kl. 9.00–9.45

Plats: Teaterskeppet, Visby gästhamn

Lokal: Teatersalongen

Mer information.

Så löser vi livspusslet i en utsläppsfri värld

Allmännyttans klimatinitiativ visar att en stor del av hyresgästernas klimatpåverkan kommer av transporter till och från hemmet. Hur kan vi med befintliga resurser erbjuda en bättre tjänst till alla boende och hjälpa dem att minska utsläppen? Är parkering den dolda resursen för hållbar omställning?

Tid: 6 juli kl. 10.00–10.45

Plats: Teaterskeppet, Visby gästhamn

Lokal: Stora matsalen

Mer information.

Nödbroms för bostadsbyggandet – vad händer när priset för att bygga blir för högt?

Byggmaterialpriserna skenar och byggpriserna har nått nivåer som gör att allmännyttan får allt svårare att bygga nytt till hyror som människor har råd med. Samtidigt råder det bostadsbrist i majoriteten av Sveriges kommuner. Hur löser vi denna till synes omöjliga ekvation?

Seminariet inleds med en presentation av marknadsrapporten ”Allmännyttan och bostadsbyggandet” som bland annat lyfter vilka åtgärder som Sveriges Allmännytta ser behövs för att allmännyttan ska kunna fortsätta bygga hyresbostäder som fler har råd med.

Tid: 6 juli kl. 13.00–13.45

Plats: Teaterskeppet, Visby gästhamn

Lokal: Stora matsalen

Mer information.

Om Allmännyttans arena i Almedalen

Med Allmännyttans arena erbjuder vi en samlingsplats med fokus på de allmännyttiga bostadsföretagens och kommunernas erfarenheter av bostadspolitik i praktiken.