Allmännyttig verkstad
1 deltagare
- +
= 3 500 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 28 juli

Hur förhindrar vi att barn och unga dras in i kriminalitet?

En del bostadsområden har stora utmaningar när det gäller trygghet och trivsel. Här har det offentliga, fastighetsägare, civilsamhälle och näringsidkare ett ansvar och en möjlighet att göra skillnad. På många håll görs också intressanta och framgångsrika insatser där flera aktörer samverkar för att ta tillvara på alla goda krafter.

Workshop tillsammans med Sveriges Allmännytta, Telge bostäder och Förnyelselabbet på SVID

Välkommen till en intensiv och spännande workshop på Mötesplats Lina Hage i Södertälje. Du kommer att få höra om hur Telge Bostäder tillsammans med föreningar tar sig an utmaningar att förhindra att barn och unga dras in i kriminalitet och istället skapa engagemang och en tro på samhället.

Under denna dag skapar vi tillsammans en kreativ verkstad där vi behöver din aktiva medverkan. Du kommer att få inspiration men vi vill också ha dina konkreta tips och att du delar med dig av dina erfarenheter. Målet är att alla i slutet av dagen har fått idéer för hur arbetet kan bedrivas på hemmaplan. Du kommer också att få med dig nya kontakter och ett starkt nätverk med kollegor som jobbar med liknande frågor och som kan ge ett stöd även efter den här dagen.

Om du känner igen dig i frågeställningen och utmaningen kring otrygghet i bostadsområden och tycker detta låter lockande är du varmt välkommen att vara med. Ta gärna med dig kollegor från andra organisationer som du också tycker behövs i denna verkstad. Verkstaden leds av Pia Mcaleenan och hennes kollegor på SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign.

Vad är SVID och Förnyelselabbet?

Dagens komplexa samhällsutmaningar behöver nya arbets- och förhållningssätt. SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, jobbar med att sprida och utbilda i designmetodik som verktyg för en hållbar samhällsutveckling. Sedan 2019 har Förnyelselabbet på SVID förenat systemperspektiv och designmetodik. Genom att samla aktörer och användare runt en utmaning skiftas ofta perspektiv. Behov synliggörs och det blir lättare att förstå hur och vad man ska agera på.
Tillsammans med uppdragsägare som Socialdepartementet, Skolverket, SKL och UNHCR har metoder och processer mejslats fram. Vi är idag riktigt vassa på att skapa möjligheter för många olika aktörer att mötas tillsammans med den målgrupp man avser förnya något tillsammans med. Det ser vi fram emot att göra tillsammans med er i Södertälje i augusti.

www.svid.se

www.fornyelselabbet.se

Målgrupp

Områdesutvecklare, bokonsulenter, bovärdar, fastighetsskötare, sociala hållbarhetsstrateger, kundservicepersonal, verksamhetsutvecklare, fritidsledare, poliser, fältassistenter, socionomer, chefer och ledare inom dessa områden, med flera.

Praktisk information

Datum och plats
29 augusti i Södertälje
Lina Hage, PorslinSvägen 2b
Pris
3 500 kronor för medlem
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 28 juli
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid Sveriges Allmännytta ombesörjer inte rumsbokning.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, lunch och dokumentation.
Målgrupp
Områdesutvecklare, bokonsulenter, bovärdar, fastighetsskötare, sociala hållbarhetstrateger, kundservicepersonal, verksamhetsutvecklare, fritidsledare, poliser, fältassistenter, socionomer, chefer och ledare inom dessa områden, med flera.
Lina Hage

Porslinsvägen 2B i Södertälje

Medverkande

Lena Liljendahl
Anna Kanervo
Anna Kanervo är projektledare för Allmännyttans innovationslabb, och arbetar med boendefrågor på Sveriges Allmännytta.
Pia Mcaleenan
Martin Kesenci
Skriv ut programmet
Allmännyttig verkstad
Dag 1 – 29 augusti
09:00
Kaffe och smörgås
10:00
Workshopen börjar tillsammans med Förnyelselabbet
12:00
Lunch
14:00
Fika och presentationer/vernissage
14:40
Individuell reflektion, utcheck

Rekommenderade hotell

Scandic Hotell Skogshöjd

Här passar det bra både att bo och att mötas. Beta av agendan i konferensrummen eller tar en paus i vardagen i den härliga spaavdelningen.

Sveriges Allmännytta har avtal med detta hotell vilket innebär ett förmånligt fast pris på hotellrum.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

Visa karta

Scandic Downtown Camper

Sveriges Allmännytta har avtal med detta hotell vilket innebär ett förmånligt fast pris på hotellrum. Hotellet ligger mycket nära vårt kontor.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Freys Hotel

Sveriges Allmännytta har avtal med Freys Hotel vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Kontakt

placeholder+image
Petra Bondesson
Petra Bondesson är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.

Relaterade utbildningar