Att behandla personuppgifter enligt GDPR
Digitalt 21 juni
Stockholm 28 september
1 deltagare
- +
= 5 900 kr / 6 700 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 10 juni

Dataskyddsförordningen (GDPR) innebär bland annat att det ställs höga krav på att informera hyresgäster om vilka personuppgifter som ett bostadsföretag behandlar, varför uppgifterna behövs och hur länge uppgifterna kommer att sparas. Den här kursen syftar till att ge dig kunskap i hur dataskyddsförordningen påverkar förhållandet hyresvärd och hyresgäst samt vad bostadsföretaget kan och måste göra för att följa reglerna.

Regelverket och gruppövningar

Kursen inleds med en allmän introduktion med genomgång av regelverket. Därefter ges en översikt över den senaste rättsutvecklingen. Vi kommer redogöra för bland annat ny praxis och nya vägledningar, personuppgiftsbiträdesavtal, upphandling av nya system, fördjupning gällande rättsliga grunder för behandling av personuppgifter, dataskydd som genomsyrar hela organisationen och andra aktuella frågor för alla som arbetar med dataskydd. Därefter delas deltagarna in i grupper och arbetar praktiskt med utgångspunkt från vanliga situationer i ett bostadsföretags verksamhet. Gruppövningarna handlar bland annat om behandling av personuppgifter vid störningar, hantering av personuppgifter vid kamerabevakning, nyckelhantering m.m.

Kräver inga förkunskaper

Kursen riktar sig till medarbetare som hanterar behandling av personuppgifter om hyresgäster på olika sätt och kräver inga förkunskaper. Målet är att ge grundläggande kunskaper i dataskydd och en metod, så att du får en förståelse för och kan fortsätta arbetet med att hantera personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen.

Kursen genomförs av Anna Fernqvist Svensson och Karl-Fredrik Björklund som båda är advokater och delägare på Hellström Advokatbyrå KB. Anna är specialiserad inom dataskydd och EU-/konkurrensrätt. Hon ger råd till aktörer både inom privat och offentlig sektor. Anna har över 20 års erfarenhet av arbete inom området dataskydd och föreläser ofta i ämnet. Hon har också uppdrag som dataskyddsombud.

Karl-Fredrik har över 18 års erfarenhet av att arbeta som personuppgiftsombud/dataskyddsombud samt föreläsa rörande dataskyddsfrågor, dåvarande personuppgiftslagen, GDPR, och andra registerförfattningar. Karl-Fredrik är externt dataskyddsombud och rådgivare för flera stora organisationer inklusive myndigheter. Han har även tidigare varit externt dataskyddsombud för ett fastighetsbolag.

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum
21 juni - Digitalt
Asset 79
Digitalt
Digitalt innebär att kursen eller konferensen genomförs på distans i verktyget Zoom eller motsvarande, och är lärarledd. I bekräftelsen på din anmälan får du detaljerad och praktisk information angående Zoom.
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
5 900 kronor för medlem
6 700 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 10 juni
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
I avgiften ingår livesändning och dokumentation.
Icon/Utbildning/target_audience Created with Sketch.
Målgrupp
Kursen riktar sig till medarbetare som kommer att hantera hyresgästernas personuppgiftsbehandling på olika sätt och kräver inga förkunskaper.

Medverkande

Anna Fernqvist Svensson
Anna Fernqvist Svensson, advokat och delägare i Hellström Advokatbyrå KB. Anna är specialiserad inom dataskydd och EU-/konkurrensrätt. Hon ger råd till aktörer både inom privat och offentlig sektor. Anna har över 20 års erfarenhet av arbete inom området dataskydd och föreläser ofta i ämnet. Hon har också uppdrag som dataskyddsombud
Karl-Fredrik Björklund
Karl-Fredrik, advokat och delägare i Hellström Advokatbyrå KB. Karl-Fredrik har över 18 års erfarenhet av att arbeta som personuppgiftsombud/dataskyddsombud samt föreläsa rörande dataskyddsfrågor, dåvarande personuppgiftslagen, GDPR, och andra registerförfattningar. Karl-Fredrik är externt dataskyddsombud och rådgivare för flera stora organisationer inklusive myndigheter. Han har även tidigare varit externt dataskyddsombud för ett fastighetsbolag.
Skriv ut programmet
Att behandla personuppgifter enligt GDPR
Dag 1 – 21 juni
09:15
Incheckning i zoom
09:30
Introduktion och genomgång av GDPR

Kursen inleds med en allmän introduktion med genomgång av regelverket. Därefter ges en översikt över den senaste rättsutvecklingen. Vi kommer redogöra för bland annat ny praxis och nya vägledningar, personuppgiftsbiträdesavtal, upphandling av nya system, fördjupning gällande rättsliga grunder för behandling av personuppgifter, dataskydd som genomsyrar hela organisationen och andra aktuella frågor för alla som arbetar med dataskydd.

12:00
Lunch
13:00
Gruppövningar
14:30
Kaffe
14:50
Fortsatta gruppövningar
16:30
Dagen avslutas

Kontakt

placeholder+image
Sanna Genborn
Sanna är projektledare för kurser och konferenser.

Relaterade utbildningar