Att behandla personuppgifter enligt GDPR
Stockholm 7 december
1 deltagare
- +
= 5 900 kr / 6 700 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 25 november

Dataskyddsförordningen (GDPR) innebär bland annat att det ställs höga krav på att informera hyresgäster om vilka personuppgifter som ett bostadsföretag behandlar, varför uppgifterna behövs och hur länge uppgifterna kommer att sparas. Den här kursen syftar till att ge dig kunskap i hur dataskyddsförordningen påverkar förhållandet hyresvärd och hyresgäst samt vad bostadsföretaget kan och måste göra för att följa reglerna.

Regelverket och gruppövningar

Kursen inleds med en allmän introduktion med genomgång av regelverket. Därefter ges en översikt över den senaste rättsutvecklingen. Vi kommer redogöra för bland annat ny praxis och nya vägledningar, personuppgiftsbiträdesavtal, upphandling av nya system, fördjupning gällande rättsliga grunder för behandling av personuppgifter, dataskydd som genomsyrar hela organisationen och andra aktuella frågor för alla som arbetar med dataskydd. Därefter delas deltagarna in i grupper och arbetar praktiskt med utgångspunkt från vanliga situationer i ett bostadsföretags verksamhet. Gruppövningarna handlar bland annat om behandling av personuppgifter vid störningar, hantering av personuppgifter vid kamerabevakning, nyckelhantering m.m.

Kräver inga förkunskaper

Kursen riktar sig till medarbetare som hanterar behandling av personuppgifter om hyresgäster på olika sätt och kräver inga förkunskaper. Målet är att ge grundläggande kunskaper i dataskydd och en metod, så att du får en förståelse för och kan fortsätta arbetet med att hantera personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen.

Kursen genomförs av Anna Fernqvist Svensson och Karl-Fredrik Björklund som båda är advokater och delägare på Hellström Advokatbyrå KB. Anna är specialiserad inom dataskydd och EU-/konkurrensrätt. Hon ger råd till aktörer både inom privat och offentlig sektor. Anna har över 20 års erfarenhet av arbete inom området dataskydd och föreläser ofta i ämnet. Hon har också uppdrag som dataskyddsombud.

Karl-Fredrik har över 18 års erfarenhet av att arbeta som personuppgiftsombud/dataskyddsombud samt föreläsa rörande dataskyddsfrågor, dåvarande personuppgiftslagen, GDPR, och andra registerförfattningar. Karl-Fredrik är externt dataskyddsombud och rådgivare för flera stora organisationer inklusive myndigheter. Han har även tidigare varit externt dataskyddsombud för ett fastighetsbolag.

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum och plats
7 december - Stockholm
Sveriges Allmännytta, Hornsgatan 15
Visa på karta
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
5 900 kronor för medlem
6 700 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 25 november
Icon/Utbildning/accommodation Created with Sketch.
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid. Sveriges Allmännytta ombesörjer inte rumsbokning.
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, lunch och dokumentation.
Icon/Utbildning/target_audience Created with Sketch.
Målgrupp
Kursen riktar sig till medarbetare som kommer att hantera hyresgästernas personuppgiftsbehandling på olika sätt och kräver inga förkunskaper.

Föreläsare

placeholder+image
Anna Fernqvist Svensson
Advokat, Hellström advokatbyrå
Anna Fernqvist Svensson, advokat och delägare i Hellström Advokatbyrå KB. Anna är specialiserad inom dataskydd och EU-/konkurrensrätt.
placeholder+image
Karl-Fredrik Björklund
Advokat, Hellström advokatbyrå
Karl-Fredrik, advokat och delägare i Hellström Advokatbyrå KB. Karl-Fredrik har över 18 års erfarenhet av att arbeta som personuppgiftsombud.
Skriv ut programmet
Att behandla personuppgifter enligt GDPR
Dag 1 – 7 december
09:00
Kaffe och smörgås
09:30
Introduktion och genomgång av GDPR

Kursen inleds med en allmän introduktion med genomgång av regelverket. Därefter ges en översikt över den senaste rättsutvecklingen. Vi kommer redogöra för bland annat ny praxis och nya vägledningar, personuppgiftsbiträdesavtal, upphandling av nya system, fördjupning gällande rättsliga grunder för behandling av personuppgifter, dataskydd som genomsyrar hela organisationen och andra aktuella frågor för alla som arbetar med dataskydd.

12:00
Lunch
13:00
Gruppövningar
14:30
Kaffe
14:50
Fortsatta gruppövningar
16:30
Dagen avslutas

Rekommenderade hotell

Clarion Hotel Stockholm

Clarion Hotel Stockholm är en självklar mötesplats för stockholmare men även ett internationellt event-, konferens- och affärshotell. Med perfekt läge på livfulla Södermalm i Stockholm är hotellet en bra bas för den som vill uppleva stadens puls.

Sveriges Allmännytta har avtal med Nordic Choice vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en kurs eller konferens skickas bokningskoder med i bekräftelsen på anmälan.

Besök deras hemsida

Visa karta

Scandic Gamla Stan

Här bor du i charmiga rum i en lugn miljö mitt bland kullerstensbeklädda gator. Mötesagendan kan betas av i vårt källarvalv anno 1650 och med tunnelbanan alldeles intill är det en perfekt utgångspunkt för att göra stan osäker. I Gamla Stan finns mycket att uppleva; här bor du bland trånga gränder, butiker och stort restaurangutbud.

Sveriges Allmännytta har avtal med Scandic vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en kurs eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

Besök deras hemsida

Visa karta

Scandic Malmen

Scandic Malmen gränsar till området SoFo som karakteriseras av kultur, kreativitet, nöjesliv och shopping.  Tunnelbanan ligger alldeles runt hörnet och tar dig till Stockholms alla sevärdheter. Inom gångavstånd finns också pendeltåg som tar dig ut till Stockholmsmässan på 7 minuter. De har inget eget parkeringsgarage eller p-platser. Närmsta garage hittar du vid Medborgarplatsen, endast 200 m från hotellet där det finns gott om platser.

Sveriges Allmännytta har avtal med Scandic vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en kurs eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

Besök deras hemsida

Visa karta

Hilton Stockholm Slussen

Hilton Stockholm Slussen är beläget på hippa Södermalm och erbjuder fantastisk utsikt över vattnet och historiska Gamla stan. Här bort du på mycket kort avstånd från stadens centrum och främsta sevärdheter. Unna dig själv något på våra restauranger och vår bar, som erbjuder panoramautsikt över staden.

Sveriges Allmännytta har avtal med detta hotell vilket innebär ett förmånligt fast pris på hotellrum. Hotellet ligger mycket nära vårt kontor.

Vid anmälan till en kurs eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

Besök deras hemsida

Visa karta

Kontakt

placeholder+image
Sanna Genborn
Sanna är projektledare för kurser och konferenser.

Relaterade utbildningar