Att förebygga och bemöta hot och våld
Stockholm 18–19 november
1 deltagare
- +
= 6 900 kr / 9 400 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 26 oktober

Att hantera och undvika konflikter

Konflikter kan uppstå av en mängd olika anledningar. Ibland är det kommunikationen som inte inte fungerar vilket kan leda till både missförstånd och feltolkningar. Du som arbetar nära de boende kommer ibland i kontakt med de som inte mår bra och därför uppträder på ett sätt vi inte förväntat oss, eller så ställs du inför en situation där någon försöker att få som den vill genom ett hotfullt eller aggressivt beteende. Som medarbetare vid ett bostadsföretag är det viktigt att kunna förstå både personer och situationer, och därigenom kunna göra kloka val, för att både undvika att konflikter uppstår eller för att kunna hantera konflikten som uppstått.

Syftet med utbildningen

Syftet med utbildningen är att ge deltagaren ökad kunskap i hur man kan hantera och undvika konflikter, hot och aggressivitet från hyresgästerna. För att bli tryggare i dessa situationer behöver vi förstå konflikters förlopp och vad som driver dem, lära oss se och känna igen tidiga tecken på eskalation/uppvarvning i situationer, personer vi möter samt hos oss själv. Ju tidigare vi börjar att söka efter lösningar, desto större är chansen att vi hittar dem.

Innehåll

Under utbildningen kommer vi gå igenom olika modeller för att hantera och undvika konflikter, exempelvis medvetna val och tydliga mål, kommunikation som verktyg, aktivt lyssnande, mental förberedelse, gränssättning, taktik, självkännedom och samsyn.
Utbildningen bygger på delaktighet och dialog, och vi kommer att lägga stor vikt vid deltagarnas egna exempel. Vi kommer att titta närmare på/analysera deltagarnas egna exempel och utgå ifrån dessa för att exemplifiera hur modeller och metoder vi lär oss även kan användas praktiskt.

Medverkande

Erik Jönsson, Säkerhetsrådgivare, f.d. polis. Hans bakgrund är tätt kopplad till hans styrkor som föreläsare och utbildare. Där många endast får lita på teorier kan han även luta sig mot sin stora praktiska erfarenhet av att hantera svåra situationer. 25 års yttre tjänst som polis i Stockholm har gett unika insikter kring att hantera människor i svåra situationer, där allt ifrån arga, ledsna och besvikna individer till ungdomsgäng, demonstrationer, våld, missbruk, utsatthet, psykisk ohälsa och suicidförsök, varit en del av det han mött i sin arbetsvardag.

Därutöver har Erik under 10 år, som lärare vid Polishögskolan och Stockholmspolisens handledarpool, utvecklat och utbildat inom ämnen som kommunikation, mental träning, konflikthantering och taktik. De senaste 15 åren har han under eget namn utbildat och föreläst för en stort antal olika företag, organisationer, kommuner och landsting.

Denna utbildning går även att få företagsförlagd. För mer information kontakta Pernilla Liljestrand, Sveriges Allmännytta

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum och plats
18–19 november i Stockholm
Sveriges Allmännytta, Drottninggatan 29
Visa på karta
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
6 900 kronor för medlem
9 400 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 26 oktober
Icon/Utbildning/accommodation Created with Sketch.
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid Sveriges Allmännytta ombesörjer inte rumsbokning.
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, lunch samt all dokumentation men ej logi. Moms tillkommer.
Icon/Utbildning/target_audience Created with Sketch.
Målgrupp
Personal som har direktkontakt med kunder/hyresgäster

Medverkande

Erik Jönsson
Skriv ut programmet
Att förebygga och bemöta hot och våld
Dag 1 – 18 november
09:30
Kaffe och smörgås
10:00
Presentation och inledning
12:00
Lunch
13:00
Fortsättning
14:30
Kaffe
15:00
Fortsättning
16:30
Avslut
Dag 2 – 19 november
08:30
Start på dagen
10:00
Kaffe
10:30
Fortsättning
12:00
Lunch
13:00
Forsättning
14:00
Kaffe
14:30
Fortsättning
15:45
Avslut
Dag 1 – 18 november
09:30
Kaffe och smörgås
10:00
Presentation och inledning
12:00
Lunch
13:00
Fortsättning
14:30
Kaffe
15:00
Fortsättning
16:30
Avslut
Dag 2 – 19 november
08:30
Start på dagen
10:00
Kaffe
10:30
Fortsättning
12:00
Lunch
13:00
Forsättning
14:00
Kaffe
14:30
Fortsättning
15:45
Avslut

Rekommenderade hotell

Scandic Downtown Camper

Sveriges Allmännytta har avtal med detta hotell vilket innebär ett förmånligt fast pris på hotellrum. Hotellet ligger mycket nära vårt kontor.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Freys Hotel

Sveriges Allmännytta har avtal med Freys Hotel vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Elite Hotel Adlon

Sveriges Allmännytta har avtal med Elite hotellen vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får man bokningsinformation med bokningskoder av Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Kontakt

placeholder+image
Pernilla Liljestrand
Pernilla Liljestrand är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.

Relaterade utbildningar

Nyhet

BoTryggt

Konferens Boende, Förvaltning & drift
BoTryggt2005 utvecklades av polisen och utgjorde en standard för brottsförebyggande arbete i bostadsområden. Tryggare Sverige fick 2016 uppdraget att förvalta och vidareutveckla standarden....
Nyhet

Kvalitetssäkring och nyckeltal för städning

Utbildning Boende, Förvaltning & drift
Att kvalitetssäkra städning och städrelaterade tjänster är inte självklart och det finns många utmaningar. Det har också visat sig att kravställa och upphandla kvalitetssäkrade städtjänster är...