Att styra skötsel av utemiljö
Stockholm 8 november
1 deltagare
- +
= 4 700 kr / 6 700 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 10 januari

Lär dig det gemensamma språket

Utemiljön är avgörande för att skapa attraktiva bostadsområden. På den här kursen får du som är fastighetsskötare, miljövärd, arbetsledare, entreprenör eller som jobbar med utemiljö i liknande roller, grundläggande kunskap om begrepp och verktyg som används i branschen.

Manualer, kartor och planer

För att nå en jämn och god kvalitet på utemiljön behövs styrdokument som hjälper till att planera, sköta och kontrollera arbetet. Här får du lära dig att använda verktyg som beskriver mål för skötseln: skötselmanual, skötselproduktkarta, kvartalsplan och produktionsplan. Verktygen ska göra skötselmålen tydligare, planeringen enklare och uppföljningen mer konstruktiv och utvecklande. Vi använder ett stort bildmaterial som stöd. Kursen bottnar i över 25 års samlad kunskap och erfarenhet.

Effektiv uppföljning med utförare

Du kommer även att lära dig att följa upp utförd skötsel med hjälp av fotolikare och checklistor för kontroll. Målet är att du efter kursen ska lyckas bättre i dialogen mellan beställare och utförare. Allt för att öka era möjligheter att uppnå det ni vill med skötseln i era bostadsområden.

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum och plats
8 november - Stockholm
Sveriges Allmännytta, Hornsgatan 15
Visa på karta
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
4 700 kronor för medlem
6 700 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 10 januari
Icon/Utbildning/accommodation Created with Sketch.
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid Sveriges Allmännytta ombesörjer inte rumsbokning.
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, lunch och dokumentation.
Icon/Utbildning/target_audience Created with Sketch.
Målgrupp
Vi rekommenderar att du har erfarenhet av utemiljöarbete antingen som fastighetsskötare, miljövärd eller arbetsledare. Detta är ingen grönutbildning. (En stor del av utbildningen sker i grupper och bygger på aktivt deltagande och diskussioner.)

Medverkande

Hans Andrén
Hans är organisationspedagog med lång erfarenhet av lärande i arbetsliv. Förutom att leda utbildningar på uppdrag av Sveriges Allmännytta är han idag också rektor inom kommunal vuxenutbildning. Hans var redaktör för böckerna Utemiljö, utgiven av Svensk Byggtjänst, och 5 steg för att styra skötsel av utemiljö, utgiven av oss på Sveriges Allmännytta.
Skriv ut programmet
Att styra skötsel av utemiljö
Dag 1 – 8 november
09:00
Kaffe och smörgås
09:30
Inledning

Presentation av ledare och deltagare
Gruppindelning
Syfte och mål, presentation av utbildningsmaterial, dagens program
Förväntningar

10:10
Därför är skötsel av utemiljö viktig
11:00
Paus
11:10
Branschens bild av kvalitet
12:00
Lunch
13:00
25 års samlad kunskap och erfarenhet
13:30
Verktyg för att säkra kvaliteten på utemiljö
15:00
Kaffe
15:20
Protokoll för kontroll och lärande
15:50
Vilka är framgångsfaktorerna när man inför ny metod?
16:15
Sammanfattning

Gemensamma reflektioner

16:30
Avslut

Rekommenderade hotell

Hilton Stockholm Slussen

Hilton Stockholm Slussen är beläget på hippa Södermalm och erbjuder fantastisk utsikt över vattnet och historiska Gamla stan. Här bort du på mycket kort avstånd från stadens centrum och främsta sevärdheter. Unna dig själv något på våra restauranger och vår bar, som erbjuder panoramautsikt över staden.

Sveriges Allmännytta har avtal med detta hotell vilket innebär ett förmånligt fast pris på hotellrum. Hotellet ligger mycket nära vårt kontor.

Vid anmälan till en kurs eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

Besök deras hemsida

Visa karta

Scandic Malmen

Scandic Malmen gränsar till området SoFo som karakteriseras av kultur, kreativitet, nöjesliv och shopping.  Tunnelbanan ligger alldeles runt hörnet och tar dig till Stockholms alla sevärdheter. Inom gångavstånd finns också pendeltåg som tar dig ut till Stockholmsmässan på 7 minuter. De har inget eget parkeringsgarage eller p-platser. Närmsta garage hittar du vid Medborgarplatsen, endast 200 m från hotellet där det finns gott om platser.

Sveriges Allmännytta har avtal med Scandic vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en kurs eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

Besök deras hemsida

Visa karta

Clarion Hotel Stockholm

Clarion Hotel Stockholm är en självklar mötesplats för stockholmare men även ett internationellt event-, konferens- och affärshotell. Med perfekt läge på livfulla Södermalm i Stockholm är hotellet en bra bas för den som vill uppleva stadens puls.

Sveriges Allmännytta har avtal med Nordic Choice vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en kurs eller konferens skickas bokningskoder med i bekräftelsen på anmälan.

Besök deras hemsida

Visa karta

Scandic Gamla Stan

Här bor du i charmiga rum i en lugn miljö mitt bland kullerstensbeklädda gator. Mötesagendan kan betas av i vårt källarvalv anno 1650 och med tunnelbanan alldeles intill är det en perfekt utgångspunkt för att göra stan osäker. I Gamla Stan finns mycket att uppleva; här bor du bland trånga gränder, butiker och stort restaurangutbud.

Sveriges Allmännytta har avtal med Scandic vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en kurs eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

Besök deras hemsida

Visa karta

Kontakt

placeholder+image
Anna Treschow
Anna Treschow är projektledare för utbildningar och konferenser.

Relaterade utbildningar

Allmännyttans fastighetsdagar

Välkommen på en konferens med inspirerande föreläsningar, spännande studiebesök och mingel. Under dessa dagar kommer vi att ge dig de senaste nyheterna inom fastighetsutveckling och de bästa...