Boinflytande
1 deltagare
- +
= 2 400 kr / 3 200 kr
(priser exkl moms)
Anmälan stängd

Social hållbarhet

Välkommen på en digital träff där vi djupdyker i en fråga om social hållbarhet. Denna gång handlar det om Boinflytande. Hur fångar man hyresgästernas engagemang och hur bör man jobba med delaktighet? Enligt lagen ska allmännyttiga bostadsbolag erbjuda sina hyresgäster boinflytande, men hur gör man det på bästa sätt? Vad finns det för olika möjligheter? Vi får exempel på hur våra medlemmar arbetar i sina bostadsområden. Träffen innehåller även frågestund och gruppdiskussioner för att möjliggöra erfarenhetsutbyte. Varmt välkommen på ett inspirerande utbyte i en viktig och angelägen fråga.

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum
25 november 2021 - Digitalt
Asset 79
Digitalt
Digitalt innebär att kursen eller konferensen genomförs på distans i verktyget Zoom eller motsvarande, och är lärarledd. I bekräftelsen på din anmälan får du detaljerad och praktisk information angående Zoom.
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
2 400 kronor för medlem
3 200 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 22 november
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
Livesändning i verktyget Zoom. Dokumentation skickas ut i efterhand via länk.

Medverkande

Åsa Molin
Åsa Molin arbetar som områdesutvecklare på Huge bostäder. Åsa arbetar med socialhållbar hållbarhet, trygghet och boinflytande, med flera.
Helen Gunnarsson

Helen Gunnarsson jobbar sen två år tillbaka som Marknad- och IT-chef, en väldigt bred roll i och med bolagets många och ständigt pågående projekt. Helen har bred kompetens kring uthyrningsprocesser, boinflytande, störningsärenden, med fler. Som chef och en av medlemmarna i ledningsgruppen är hon nu med och styr bolaget mot nya mål – hela tiden med kunden i centrum.

Åsa Schelin
Åsa Schelin arbetar som expert inom boendefrågor sedan 2018. Hennes arbetsområde omfattar bland annat vräkningsförebyggande arbete, trygghet och säkerhet, äldres boende och barns rättigheter. Schelin har sedan tidigare erfarenhet av uthyrningsfrågor och boendeutveckling inom allmännyttan.
Lena Liljendahl
Lena är expert inom frågor om hur allmännyttan bidrar till social hållbarhet. Hon är engagerad i bland annat hyresgästkommunikation, boinflytande, stadsdelsutveckling och integration.
Sophia Lövgren
Sophia har forskat främst kring makt, styrning och motmakt vad gäller bostadspolitik, lokalt utvecklingsarbete och deltagande samt lokal aktivism. Sophia har också bred kompetens kring civilsamhälleligt engagemang, särskilt kopplat till socioekonomiskt eftersatta områden och segregation.
Victoria Silfverberg
Victoria arbetar som projektkoordinator hos LKF med inriktning på hyresgästdialogen vid större ombyggnader och förtätningsprojekt. Senast arbetade Victoria med stadsdelsutvecklingsprojektet på Linero där kundnöjdheten ökade under ombyggnaden medhjälp av en bra hyresgästdialog.
Britta Anfast
Britta arbetar med bosociala frågor kring trygghet, trivsel och delaktighet hos LKF sedan 2018. Arbetsuppgifterna varierar mellan praktiska, så som planering och utförande av olika hyresgästevent, till mer strategiska frågor gällande social hållbarhet.
Skriv ut programmet
Boinflytande
Dag 1 – 25 november
09:00
Inledning
09:20
Delaktighet som ger trygghet

Om vad boinflytande är och kan vara enligt Hyresgästföreningen.

Sophia Lövgren, Strateg och fil dr sociologi, Hyresgästföreningen
09:55
Därför gjorde vi om vårt avtal om boinflytande
10:25
Paus
10:35
Så skapar vi engagemang!

I nära dialog med de boende har en omvandling av bostadsområdet Linero i Lund utförts under sex år. LKF, Lunds Kommuns Fastighets AB, har under processen varit noga med att lyssna in synpunkter från hyresgästerna och att vara transparenta i löpande information. I detta 60 och70-talsområdet har LKF framför allt satsat på att skapa flera nya mötesplatser, i samverkan med de boende, för att frambringa trygghet och trivsel. Resultatet visar nöjda hyresgäster som känner att hyresvärden har satsat på deras bostadsområde.

De positiva erfarenheterna från Linero har LKF tagit med sig till andra projekt gällande nyproduktion, ombyggnad, såväl som utemiljö.

Victoria Silfverberg, Projektkoordinator, Lunds Kommuns Fastighets ABBritta Anfast, Bosocial utvecklare, Lunds Kommuns Fastighets AB
11:00
Paus
11:05
Olofströmshus - så engagerar vi våra hyresgäster

Med olika former av aktiviteter och inflytande, en nyligen färdigställd gemensamhetslokal för sitt nybyggda område Holjebäck som planerats tillsammans med de boende, pågår ständigt skapandet av relationer för bostadsbolaget. En nyanlagd park som sprudlar av aktiviteter och liv tack vare vattenlek, padelbana, utegym och stortvättstuga där man skapat mötesplatser för både barn och vuxna. Det har visat sig vara ett lyckat koncept för Olofströmshus när man bygger och underhåller värdefulla relationer med båda kunder och övriga invånare, kanske presumtiva kunder, som har möjlighet att nyttja parken.

Helen Gunnarsson, Marknad & IT-chef, Olofströmshus AB
11:30
Erfarenhetsutbyte om boinflytande
12:00
Avslut

Kontakt

placeholder+image
Azra Jahic
Azra Jahic är projektledare för kurser och konferenser.

Relaterade utbildningar