Bostadsbolaget och barnen
1 deltagare
- +
Kostnadsfri för medlem
Kostnadsfri för övriga
Anmälan stängd

Webbinarium om lansering av vägledning

 

Det talas ofta om att barnen är framtiden. Men barn är viktiga här och nu – och som bostadsbolag är det ingen tvekan om att vi kan göra en skillnad. Syftet med vägledningen Bostadsbolaget och barnen är att ge konkreta tips på hur du kan ta dig an arbetet med barns rättigheter, men också att inspirera och ge goda exempel på hur andra gjort.

 

Lisa Ivarsbacke ger sina kommentarer utifrån vägledningen och du får ta del av ett av de många exempel som lyfts i Barnen och bostadsbolaget när Johan Björnqvist på Halmstads Fastighets AB berättar om projektet ”Arkitekt i skolan”.

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum
13 januari - Digitalt
Asset 79
Digitalt
Digitalt innebär att kursen eller konferensen genomförs på distans i verktyget Zoom eller motsvarande, och är lärarledd. I bekräftelsen på din anmälan får du detaljerad och praktisk information angående Zoom.
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
Kostnadsfritt för medlem
Kostnadsfritt för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 12 januari
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
Kostnadsfritt livesänt webbinarium.

Medverkande

Åsa Schelin
Åsa Schelin arbetar som expert inom boendefrågor sedan 2018. Hennes arbetsområde omfattar bland annat vräkningsförebyggande arbete, trygghet och säkerhet, äldres boende och barns rättigheter. Schelin har sedan tidigare erfarenhet av uthyrningsfrågor och boendeutveckling inom allmännyttan.
Lisa Ivarsbacke
Lisa är utredare på Barnombudsmannen och leder regeringsuppdraget att stödja statliga myndigheter och Länsstyrelserna i den praktiska tillämpningen av ett barnrättsperspektiv. Har tidigare bakgrund från både statlig och kommunal verksamhet med fokus på barnrätt och ungas levnadsvillkor samt demokratiutveckling.
Johan Björnqvist
Johan arbetar med stadsdelsutveckling utifrån ett socialt och trygghetsperspektiv. I rollen ingår samverkan med boende, skola, näringsliv, kommun och polis. Nästan 25 % av boenden är barn och unga, vilket innebär att ungt boinflytande bör prioriteras.
Skriv ut programmet
Bostadsbolaget och barnen
Dag 1 – 13 januari
10:00
Presentation av vägledningen
10:35
Barnombudsmannen

Lisa Ivarsbacke från barnombudsmannen ger sina reflektioner om vägledningen och ger tips och råd för att komma igång med arbetet.

Lisa Ivarsbacke, Utredare, Barnombudsmannen
11:05
Här gavs barn konkret boinflytande

Nästan en fjärdedel av hyresgästerna hos Halmstads Fastighets AB:s är under 19 år. För att ge barn och unga större inflytande över sitt bostadsområde och för att bygga goda relationer startades projektet Arkitekter i skolan tillsammans med en teknikskola. Uppdraget var att göra det enklare att hitta från centrum till den stora lekplatsen. Andra mål var ökad trygghet, bättre samverkan mellan områdets aktörer och – inte minst – att ta tillvara barnens tankar.

 

Johan Björnqvist, Urban utvecklare, Halmstads Fastighets AB
11:30
Avslut

Kontakt

placeholder+image
Azra Jahic
Azra Jahic är projektledare för kurser och konferenser.

Relaterade utbildningar