Branddag
Digitalt 17 november
1 deltagare
- +
= 3 800 kr / 5 800 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 12 november

Vad kan vi lära oss från andra?

Den här dagen kommer vi lära oss från myndigheter, konsulter, överlevare och kollegor. Med fullt fokus på Brandfrågor!

MSB berättar ur ett nationellt perspektiv vilka krav myndigheterna har. Hur farlig är brand och hur känns det att brinna inne? Reines olycka och rehabilitering berättas av Reine själv. Hur ser erfarna Brandkonsulter på verksamhet? Tips och trix för att klara vår vardag med brandfrågor. Förbo och Hembla kommer och berättar om två olika händelser och hur dom hanterades.

Varje år omkommer cirka 120 personer i Sverige i bränder, de flesta av dem i samband med brand i bostaden. Förlusterna i samband med brand är både kostsamma och ofta känslomässigt ovärderliga.

Tillsammans

Hur och med vilka  kan vi samarbeta för att minska risken för brand? Att arbeta förebyggande kan ofta vara ett effektivt sätt att minska olyckor. Under dagen får vi ta del av andras erfarenheter kring samverkan med andra aktörer såsom räddningstjänst och försäkringsbolag.

Genom erfarenhetsutbyte och berättelser från verkliga händelser hoppas vi att ni får med er värdefull kunskap som hjälper ert bolag om det värsta händer!

 

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum
17 november - Digitalt
Asset 79
Digitalt
Digitalt innebär att kursen eller konferensen genomförs på distans i verktyget Zoom eller motsvarande, och är lärarledd. I bekräftelsen på din anmälan får du detaljerad och praktisk information angående Zoom.
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
3 800 kronor för medlem
5 800 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 12 november
Icon/Utbildning/target_audience Created with Sketch.
Målgrupp
För dig som arbetar med förvaltningsfrågor

Medverkande

Bengt Lind

Moderator under dagen.

Reine Ullén
Marie Keidser von Heijne
Johan Renvall
Rikard Lindegrén
Brandingenjör från LTH med över tio års erfarenhet från konsultbranschen inom byggnadstekniskt brandskydd. Certifierad sakkunnig brand (SAK3)
Rickard Lindberg
Brandingenjör från LTU med över tio års erfarenhet från konsultbranschen inom byggnadstekniskt brandskydd. Certifierad sakkunnig brand (SAK3)
Robert Hommas
Andreas Forsberg
Andreas arbetar som handläggare på MSB:s enhet för stöd till kommunal räddningstjänst. Arbetar primärt med brandförebyggande frågor men till viss del även operativa sådana.
Skriv ut programmet
Branddag
Dag 1 – 17 november
09:30
Inledning av dagen
Brandskydd i flerbostadshus

Vi får höra om kampanjen som MSB startar under året inom området stärkt brandskydd för särskilt riskutsatta.

Andreas Forsberg, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
Jag brinner inne!

Hur känns det när eld attackerar från olika håll? Vad händer när man vet att man brinner inne? Reine kommer och berättar om sin upplevelse i skogsbranden 2014 i Västmanland. ”En helt vanlig måndag när man går till jobbet, inte visste jag att jag skulle koka av strålningsvärmen på eftermiddagen”. Reine räddades av tre brandmän som trotsade order. Brandmännen blev senare utsedda på Svenska hjältar galan som årets modigaste hjälte insats.

Reine Ullén, Föreläsare
Brandskydd i byggnader – Vad gäller? 

Hur är byggnader utformade för att skydda mot spridning av brand och rök? Vad är viktigt att tänka på vid underhåll av brandskyddet i befintliga byggnader? Hur fungerar aktiva och passiva skyddssystem?  

Rickard Lindberg, Brandingenjör, VerifireRikard Lindegrén, BrandingenjörJohan Renvall, Brandingenjör
Larmet går!

Natten till lördagen den 17 april får vi på Förbo larm om att det brinner i en av våra fastigheter.
40 hushåll evakueras mitt i natten, Räddningstjänst och Polisen gör stora räddningsinsatser, Svenska kyrkan öppnar sina lokaler, tidningar och radio rapporterar, allt innan övriga kollegor ens vaknat. Förbo delar med sig av erfarenheter från olika skeden av den här händelsen.

Marie Keidser von Heijne, Chef HR/kommunikation/marknad, Förbo AB
VARFÖR brinner det, VEM tänder på, VAR är riskerna, HUR förebygger vi?

Området Visättra södra Stocklholm drabbades 2019 av återkommande bränder som eskalerade till 8 bränder på 6 månader. Bilbränder, bränder i källarförråd och soprum.

Robert Hommas, Projektledare, Hembla
16:00
Avslut

Kontakt

placeholder+image
Anna Treschow
Anna Treschow är projektledare för utbildningar och konferenser.

Relaterade utbildningar