Branddag
Stockholm 28 april
1 deltagare
- +
= 3 800 kr / 5 800 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 31 mars

Vad kan vi lära oss från andra?

Den här dagen kommer vi lära oss från myndigheter, konsulter, överlevare och kollegor. Med fullt fokus på Brandfrågor!

MSB berättar ur ett nationellt perspektiv vilka krav myndigheterna har. Hur farlig är brand och hur känns det att brinna inne? Reines olycka och rehabilitering berättas av Reine själv. Hur ser erfarna Brandkonsulter på verksamhet? Tips och trix för att klara vår vardag med brandfrågor. Förbo och Hembla kommer och berättar om två olika händelser och hur dom hanterades.

Varje år omkommer cirka 120 personer i Sverige i bränder, de flesta av dem i samband med brand i bostaden. Förlusterna i samband med brand är både kostsamma och ofta känslomässigt ovärderliga.

Tillsammans

Hur och med vilka  kan vi samarbeta för att minska risken för brand? Att arbeta förebyggande kan ofta vara ett effektivt sätt att minska olyckor. Under dagen får vi ta del av andras erfarenheter kring samverkan med andra aktörer såsom räddningstjänst och försäkringsbolag.

Genom erfarenhetsutbyte och berättelser från verkliga händelser hoppas vi att ni får med er värdefull kunskap som hjälper ert bolag om det värsta händer!

 

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum och plats
28 april - Stockholm
Sveriges Allmännytta, Hornsgatan 15
Visa på karta
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
3 800 kronor för medlem
5 800 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 31 mars
Icon/Utbildning/target_audience Created with Sketch.
Målgrupp
För dig som arbetar med förvaltningsfrågor

Medverkande

Bengt Lind

Moderator under dagen.

Reine Ullén
Marie Keidser von Heijne
Johan Renvall
Rikard Lindegrén
Brandingenjör från LTH med över tio års erfarenhet från konsultbranschen inom byggnadstekniskt brandskydd. Certifierad sakkunnig brand (SAK3)
Rickard Lindberg
Brandingenjör från LTU med över tio års erfarenhet från konsultbranschen inom byggnadstekniskt brandskydd. Certifierad sakkunnig brand (SAK3)
Robert Hommas
Tony Kullman
Andreas Forsberg
Andreas arbetar som handläggare på MSB:s enhet för stöd till kommunal räddningstjänst. Arbetar primärt med brandförebyggande frågor men till viss del även operativa sådana.
Tomas Ekman
Skriv ut programmet
Branddag
Dag 1 – 28 april
Kaffe och smörgås serveras från klockan 9.00
09:30
Inledning av dagen
Brandskydd i flerbostadshus

Vi får höra om kampanjen som MSB startar under året inom området stärkt brandskydd för särskilt riskutsatta.

Andreas Forsberg, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
Jag brinner inne!

Hur känns det när eld attackerar från olika håll? Vad händer när man vet att man brinner inne? Reine kommer och berättar om sin upplevelse i skogsbranden 2014 i Västmanland. ”En helt vanlig måndag när man går till jobbet, inte visste jag att jag skulle koka av strålningsvärmen på eftermiddagen”. Reine räddades av tre brandmän som trotsade order. Brandmännen blev senare utsedda på Svenska hjältar galan som årets modigaste hjälte insats.

Reine Ullén, Föreläsare
Brandskydd i byggnader – Vad gäller? 

Hur är byggnader utformade för att skydda mot spridning av brand och rök? Vad är viktigt att tänka på vid underhåll av brandskyddet i befintliga byggnader? Hur fungerar aktiva och passiva skyddssystem?  

Rickard Lindberg, Brandingenjör, VerifireRikard Lindegrén, Brandingenjör, VerifireJohan Renvall, Ingenjör Brandskydd
Restvärdeledarens roll

Mitt upp i en omfattande brand dyker en helt annan väst upp bland Räddningstjänstens personal där det står Restvärdesledare som dessutom verkar stå i tät kontakt med Räddningstjänsten befäl. Tony Kullman är erfaren Restvärdesledare går igenom vad hans arbete innebär, vem som är Tonys uppdragsgivare. Hur vi kan underlätta restvärdesledarens arbete. Tony delar med sig av sina erfarenheter både som restvärdesledare och befäl inom Räddningstjänsten.

Tony Kullman, Restvärdeledare, Brandskyddsföreningen
Larmet går!

Natten till lördagen den 17 april får vi på Förbo larm om att det brinner i en av våra fastigheter.
40 hushåll evakueras mitt i natten, Räddningstjänst och Polisen gör stora räddningsinsatser, Svenska kyrkan öppnar sina lokaler, tidningar och radio rapporterar, allt innan övriga kollegor ens vaknat. Förbo delar med sig av erfarenheter från olika skeden av den här händelsen.

Marie Keidser von Heijne, Chef HR/kommunikation/marknad, Förbo AB
VARFÖR brinner det, VEM tänder på, VAR är riskerna, HUR förebygger vi?

Området Visättra södra Stocklholm drabbades 2019 av återkommande bränder som eskalerade till 8 bränder på 6 månader. Bilbränder, bränder i källarförråd och soprum.

Robert Hommas, Projektledare, Victoriahem
Risker med laddningsbara verktyg, leksaker och elcyklar

Vilka risker och skador kan uppstå när man använder batteridrivna saker.

Tomas Ekman, Riskspecialist, Länsförsäkringar Västerbotten
16:00
Avslut

Rekommenderade hotell

Hilton Stockholm Slussen

Sveriges Allmännytta har avtal med detta hotell vilket innebär ett förmånligt fast pris på hotellrum. Hotellet ligger mycket nära vårt kontor.

Som gäst hos Hilton har man fri tillgång till deras gym WordlClass dygnet runt. Kommer man med bil erbjuds parkeringsplats i deras garage mot en kostnad.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

Besök deras hemsida

Visa karta

Scandic Malmen

Scandic Malmen gränsar till området SoFo som karakteriseras av kultur, kreativitet, nöjesliv och shopping.  Tunnelbanan ligger alldeles runt hörnet och tar dig till Stockholms alla sevärdheter. Inom gångavstånd finns också pendeltåg som tar dig ut till Stockholmsmässan på 7 minuter. De har inget eget parkeringsgarage eller p-platser. Närmsta garage hittar du vid Medborgarplatsen, endast 200 m från hotellet där det finns gott om platser.

Sveriges Allmännytta har avtal med Scandic vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

Besök deras hemsida

Visa karta

Clarion Hotel Stockholm

Sveriges Allmännytta har avtal med Nordic Choice vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens skickas bokningskoder med i bekräftelsen på anmälan.

Besök deras hemsida

Kontakt

placeholder+image
Anna Treschow
Anna Treschow är projektledare för utbildningar och konferenser.

Relaterade utbildningar

Förvaltningsnätverk

Det här är för dig som har personalansvar och arbetar med fastighetsförvaltning och som samtidigt vill hjälpa både dig själv och andra att bli bättre på ditt arbete. Vi sätter våra uppdrag i ett...
Nyhet

Nätverksträff ROT

Välkommen till en ROT-förmiddag!  Denna digitala träff riktar sig till dig som är projektledare, underhållschef (eller dylikt) och jobbar med planerat underhåll. På denna första träffa kommer vi att ...