”Goda grannar”
1 deltagare
- +
= 2 400 kr / 3 200 kr
(priser exkl moms)
Anmälan stängd

Social hållbarhet

Välkommen på en digital träff där vi djupdyker i en fråga om social hållbarhet. Denna gång handlar det om ”Goda grannar”. Det händer mycket i ett bostadshus där många människor med olika bakgrund samlas och plötsligt ska samverka, vilket inte alltid går smärtfritt. Vi får under förmiddagen bland annat råd och tips kring medling och störningsärenden. Vi kommer också få höra om intressanta rättsfall när det gäller vårdnadspliktenVi får också exempel på hur våra medlemmar arbetar i sina bostadsområden. Träffen innehåller även frågestund och gruppdiskussioner för att möjliggöra erfarenhetsutbyte. Varmt välkommen på ett inspirerande utbyte i en viktig och angelägen samhällsfråga där de allmännyttiga bostadsföretagen spelar en viktig roll. 

Missa inte vår nästa tematräff i nov:

Tid: 09.00 – 12.00

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum
12 oktober 2021 - Digitalt
Asset 79
Digitalt
Digitalt innebär att kursen eller konferensen genomförs på distans i verktyget Zoom eller motsvarande, och är lärarledd. I bekräftelsen på din anmälan får du detaljerad och praktisk information angående Zoom.
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
2 400 kronor för medlem
3 200 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 5 oktober
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
Livesändning i verktyget Zoom. Dokumentation skickas ut i efterhand via länk.

Medverkande

Åsa Schelin
Åsa Schelin arbetar som expert inom boendefrågor sedan 2018. Hennes arbetsområde omfattar bland annat vräkningsförebyggande arbete, trygghet och säkerhet, äldres boende och barns rättigheter. Schelin har sedan tidigare erfarenhet av uthyrningsfrågor och boendeutveckling inom allmännyttan.
Lena Liljendahl
Lena är expert inom frågor om hur allmännyttan bidrar till social hållbarhet. Hon är engagerad i bland annat hyresgästkommunikation, boinflytande, stadsdelsutveckling och integration.
Lars Matton
Lars arbetar sedan 2010 som jurist på Sveriges Allmännytta och med de flesta juridiska frågor som ett allmännyttigt bostadsföretag kommer i kontakt med. Han har tidigare bland annat arbetat som advokat på en affärsjuridisk advokatbyrå.
Björn Svanberg
Björn arbetar som klinisk psykolog, handledare och föreläsare. I hans arbete har han förmånen att träffa patienter med bred och varierande bakgrund. Björn handleder och utbildar personal vid bland annat Socialtjänsten, Kriminalvården, Stockholm stad och Försvarsmakten samt föreläser vid psykologutbildningen vid Stockholms universitet.
Erik Jönsson
25 års yttre tjänst som polis i Stockholm har gett unika insikter kring att hantera människor i svåra situationer, där allt ifrån arga, ledsna och besvikna individer till ungdomsgäng, demonstrationer, våld, missbruk, utsatthet, psykisk ohälsa och suicidförsök, varit en del av det han mött i sin arbetsvardag. Erik har även arbetat 10 år som lärare vid Polishögskolan och Stockholmspolisens handledarpool, utvecklat och utbildat inom ämnen som kommunikation, mental träning, konflikthantering och taktik.
Torbjörn Lennström
Torbjörn arbetar som Bokonsulent/Bosocial samordnare på Hyresbostäder i Norrköping. I ett team med tre andra kollegor stöttar han förvaltningen i frågor rörande störningar, vanvård, otillåten andrahand, dödsbohantering , kravhantering, avhysningar hyresnämndsärendet, sociala kontrakt med mera.
Skriv ut programmet
”Goda grannar”
Dag 1 – 12 oktober
09:25
Med empati som grund

Hör om hur Hyresbostäder i Norrköping arbetar med bosociala frågor. 

Torbjörn Lennström, Hyresbostäder i Norrköping, Bokonsulent/Bosocial samordnare
09:45
Paus
10:00
Vanvårdade lägenheter

 Vi får ta del av rättsfall gällande vårdnadsplikten av lägenheter.

Lars Matton, Chefsjurist, Sveriges Allmännytta
10:20
Gruppdiskussioner
10:50
Hotfulla situationer

Erik Jönsson berättar om fokus, uppmärksamhet och lägesbild i förhållande till det område man bor i.

Erik Jönsson, Säkerhetsrådgivare, f.d. polis
11:10
Paus
11:20
Hur påverkar psykisk ohälsa grannsämjan?
12:00
Avslut

Kontakt

placeholder+image
Azra Jahic
Azra Jahic är projektledare för kurser och konferenser.

Relaterade utbildningar