Laddstationer
Digitalt 30 maj
1 deltagare
- +
= 2 400 kr
(priser exkl moms)
Logga in för anmälan
Senast 23 maj
Medlemskap krävs
Den här utbildningen är endast tillgänglig för medlemmar. Du behöver logga in för att genomföra din anmälan.
Logga in

Kunskapsdag om laddinfrastruktur

Ett år går väldigt fort i en exponentiell tillväxtmarknad. Vid årskiftet passerade vi 300.000 laddbara fordon och hemmaladdning är en nyckelfråga om vi ska få med oss alla i omställningen. Under denna halvdag får vi ta del av det senaste kring strategier och utbyggnad av laddinfrastruktur med fokus på berättelser från några utvalda bolag. Det finns en hel del bra exempel på genomförande. Fokus kommer vara kunskapshöjande med tillhörande frågetillfällen och diskussion.

Varmt välkommen!

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum
30 maj - Digitalt
Asset 79
Digitalt
Digitalt innebär att kursen eller konferensen genomförs på distans i verktyget Zoom eller motsvarande, och är lärarledd. I bekräftelsen på din anmälan får du detaljerad och praktisk information angående Zoom.
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
2 400 kronor för medlem
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 23 maj
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
Livesändning i verktyget Zoom. Dokumentation skickas ut i efterhand via länk.

Medverkande

Carl Ståhle
Carl jobbar med digitaliseringsfrågor, de nya beteenden, affärsmodeller och ändrade förutsättningar som kommer därav.
Mathias Uvemo
På Lulebo AB ansvarar Mathias Uvemo för avdelning Affärsutveckling som främst arbetar med utvecklingsfrågor, exploateringar, investeringar, hyresförhandlingar, juridiska frågor, transaktioner, upphandlingar samt förvaltning och uthyrning av lokaler.
Jonas Tannerstad
Anne Piegsa

Anne har över 20 års erfarenhet från systemutveckling inom fordonsbranschen, både ur det akademiska och det industriella perspektivet. Hon är Civilingenjörsexamen inom Teknisk Fysik, har en Doktorsexamen inom fordonsmekatronik på tema utsläppsreduktion i Tyskland. Sedan drygt 1,5 år processleder Anne Göteborgs Stads omställning till ett elektrifierat transportsystem i nära samverkan med regionala aktörer och näringsliv.

Magnus Ulaner
Magnus har lång erfarenhet av miljö, klimat och energiarbete inom byggande och boende. Miljöchef på HSB Riksförbund. Erfarenhet av branschgemensamt arbete, lagstiftningspåverkan och styrning och stöd till bostadsföretag. Han har en magister i "Environmental science, Communication and Decision making"
Skriv ut programmet
Laddstationer
Dag 1 – 30 maj
13:25
13:45
Är det svårt att elektrifiera transportsystemet?

Utnämningen till Laddguldet 2021 och juryns motivering därtill är en direkt bekräftelse på Göteborgs Stads systematiska arbete med omställningen där ett helhetsperspektiv och samverkan är grundpelare. I detta föredrag beskrivs samband och beroenden i eko-systemet kring elektrifierade transporter och vilken roll och ansvarsområde olika aktörer och branscher kan och bör ta. Utmaningen nu är att kunna integrera den i samhällssystemet på ett hållbart sätt – ur både det ekologiska, det ekonomiska och det sociala perspektivet – med nya affärsmodeller, beteenden och förväntningar.

Anne Piegsa, Processledare Elektrifiering, Business Region Göteborg
14:05
Paus
14:15
Effektproblematik - räcker nätet?

TBD

14:35
Elbilsutvecklingen i Allmännyttan

TBD

14:50
Ladda långsamt - bra för alla!

Normalbilisten kör c:a 3,5 mil per dygn och behöver inte ladda fullt på dryga halvtimmen!
Långsam laddning ger lägre kostnader för bilägare, fastighetsägare och nätägare!

Mathias Uvemo, Chef Affärsutveckling, Lulebo AB
15:10
Paus
15:35
Elektrifieringskommissionen

Elektrifieringskommissionen är ett rådgivande organ till regeringen och har i uppdrag att påskynda elektrifieringen av transportsektorn. I uppdraget ingår bl.a. att i samråd med berörda aktörer identifiera åtgärder som kan vidtas för att takten i elektrifieringen på transportområdet ska öka.

Kontakt

placeholder+image
Mats Israelson
Mats är projektledare för kurser och konferenser.

Relaterade utbildningar