Ny marknadsrapport: Allmännyttan och bostadsbyggandet
INSTÄLLT! 10 maj
1 deltagare
- +
Kostnadsfri för medlem
Kostnadsfri för övriga
Anmälan
Senast 9 maj

Detta webbinarium är inställlt. Mer information och nytt datum meddelas inom kort.

Bostadsbyggandet i Sverige är fortfarande högt – men inte tillräckligt högt för att möta behoven på bostadsmarknaden. Varför byggs det inte mer? Det, och mycket annat, lyfts i Sveriges Allmännyttas första marknadsrapport om bostadsbyggandet, idag och framåt, som presenteras den 10 maj.

Med hjälp av fakta, statistik och analys vill Sveriges Allmännytta bidra till att öka kunskaperna om hur bostadsbyggandet runt om i landet idag ser ut och fungerar och samtidigt lyfta förutsättningarna för allmännyttans byggande framåt. Marknadsrapporten om bostadsbyggandet i Sverige djupdyker i en rad aktuella frågor och hur de påverkar byggandet i Sverige. I rapporten diskuteras Allmännyttans Kombohus roll som möjliggörare för att öka byggandet. Sveriges Allmännytta ger även förslag på åtgärder för att sänka byggpriserna och öka byggtakten.

Tyréns har på uppdrag av Sveriges Allmännytta tagit fram underlag, statistik och analys. Marknadsrapporten har därefter utarbetats av Sveriges Allmännytta. På webbinariet presenteras den av Robin Svensén från Tyréns och kommenteras av Sofia Heintz, expert på fastighetsutveckling på Sveriges Allmännytta, samt av Marie Thelander Dellhag vd på MKB.

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum och plats
10 maj i INSTÄLLT!
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
Gratis för medlem
Gratis för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 9 maj
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
Kostnadsfritt livesänt webbinarium.

Medverkande

Anders Nordstrand
Anders är sedan 2016 vd för Sveriges Allmännytta. Han har lång erfarenhet inom allmännyttan och har tidigare varit vd för Bostads AB Mimer och Micasa Fastigheter.
Sofia Heintz
Sofia är civilingenjör och tekn. lic i byggnadsstatik och driver frågor som bidrar till hållbart samhällsbyggande, där Allmännyttans Kombohus är en viktig del. Hon har lång erfarenhet av olika roller i bygg och fastighetsbranschen och har jobbat både som byggentreprenör och beställare.
Robin Svensén
Robin är nationalekonom på konsultbolaget Tyréns och arbetar med frågor som rör bostadsmarknad och bostadsbehov. Han har varit uppdragsansvarig för rapporten om KomboHus och även faciliterat samarbetet och informationsdelning med Typhusutredningen.

Program ej tillgängligt ännu

Kontakt

placeholder+image
Ulrika Lamberth
Ulrika är pressansvarig på Sveriges Allmännytta.
placeholder+image
Anna Cederlöf
Anna är vd-assistent på Sveriges Allmännytta.

Relaterade utbildningar

Allmännyttans fastighetsvecka

Häng med på Allmännyttans fastighetsvecka i maj. Under några timmar varje dag får du de senaste nyheterna inom fastighetsutveckling, goda exempel från andra bostadsbolag i landet och massor med...