Otillåten andrahandsuthyrning
Stockholm 3 november
1 deltagare
- +
= 4 700 kr / 6 700 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 5 oktober

Otillåten andrahandsuthyrning är ett växande problem. Ökat utanförskap och otrygghet för de boende, rädsla att anmäla fel som leder till ökade kostnader för bostadsföretaget och dålig boendemiljö. Det finns många anledningar till varför vi behöver stävja oriktiga hyresförhållanden. Därför anordnar Sveriges Allmännytta en kunskapsdag om hur vi kan komma till rätta med otillåtna andrahandsuthyrningar.

Juridisk överblick

Öka dina kunskaper om hur otillåten andrahandsuthyrning kan upptäckas och motverkas. Hur kan arbetet ske på ett så smidigt och effektivt sätt som möjligt inom det regelverk som finns?

Goda exempel & koll på processen

Bostadsföretag finns på plats och berättar om hur de arbetar praktiskt med otillåten andrahandsuthyrning. Sveriges Allmännyttas jurist Marina Rajala redogör för de juridiska förutsättningar och ett eller två hyresråd från Hyresnämnden berättar om processen i nämnden. En jurist som arbetat med oriktiga hyresförhållanden, delger sina erfarenheter. Under dagen kommer det också finnas möjlighet att ta del av varandras erfarenheter.

Kunskap att arbeta vidare med frågan

Utbildningsdagen ger dig kunskap om hur de juridiska processerna kring otillåten andrahandsuthyrning fungerar och hur du kan arbeta vidare med frågan på ditt bostadsföretag.

Praktisk information

Asset 1
Datum och plats
3 november i Stockholm
Sveriges Allmännytta, Drottninggatan 29
Visa på karta
Asset 78
Pris
4 700 kronor för medlem
6 700 kronor för övriga
Asset 80
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 5 oktober
Asset 8
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid Sveriges Allmännytta ombesörjer inte rumsbokning.
Asset 6
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, lunch och dokumentation.

Medverkande

Helena Henriksson
Helena arbetar sedan hösten 2014 som jurist på SABO och med de flesta juridiska frågor som ett allmännyttigt bolag eller stiftelse kommer i kontakt med. Ett av hennes specialområden är offentlig upphandling. Hon har tidigare bland annat arbetat på regeringskansliet och som utredningssekreterare.

Program ej tillgängligt ännu

Rekommenderade hotell

Scandic Downtown Camper

Sveriges Allmännytta har avtal med detta hotell vilket innebär ett förmånligt fast pris på hotellrum. Hotellet ligger mycket nära vårt kontor.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Freys Hotel

Sveriges Allmännytta har avtal med Freys Hotel vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Elite Hotel Adlon

Sveriges Allmännytta har avtal med Elite hotellen vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en utbildning eller konferens får man bokningsinformation med bokningskoder av Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

 

Kontakt

placeholder+image
Petra Bondesson
Petra Bondesson är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.

Relaterade utbildningar