Otillåten andrahandsuthyrning
1 deltagare
- +
= 4 385 kr / 6 385 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Få platser kvar

Att stävja oriktiga hyresförhållanden

Otillåten andrahandsuthyrning, skenbyten och andra sätt att använda ett hyreskontrakt på ett oriktigt sätt är något som vuxit de senaste åren. Ökat utanförskap och otrygghet för de boende, rädsla att anmäla fel som leder till ökade kostnader för bostadsföretaget och dålig boendemiljö är exempel på vad oriktiga hyresförhållanden kan leda till. Sveriges Allmännytta ordnar därför årligen en kunskapsdag om hur bostadsföretag kan arbeta med att komma till rätta med bland annat otillåtna andrahandsuthyrningar och skenbyten. Under dagen kommer du att få höra om vad oriktiga hyresförhållanden kan leda till, varför det är viktigt att arbeta med det, få handfasta tips om hur ett bostadsföretag kan arbeta med oriktiga hyresförhållanden, vad som är viktigt att tänka på i en uppsägningsprocess samt hur Skatteverkets Folkbokföringsenhet arbetar för att stävja fusk med mera.

Juridisk överblick

Öka dina kunskaper om hur otillåten andrahandsuthyrning kan upptäckas och motverkas. Hur kan arbetet ske på ett så smidigt och effektivt sätt som möjligt inom det regelverk som finns?

Goda exempel & koll på processen

Bostadsföretag finns på plats och berättar om hur de arbetar praktiskt med otillåten andrahandsuthyrning. Sveriges Allmännyttas jurist Helena Henriksson redogör för de juridiska förutsättningar och ett eller två hyresråd från Hyresnämnden berättar om processen i nämnden. En jurist som arbetat med oriktiga hyresförhållanden, delger sina erfarenheter. Under dagen kommer det också finnas möjlighet att ta del av varandras erfarenheter.

Kunskap att arbeta vidare med frågan

Utbildningsdagen ger dig kunskap om hur de juridiska processerna kring otillåten andrahandsuthyrning fungerar och hur du kan arbeta vidare med frågan på ditt bostadsföretag.

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum och plats
3 november i Digitalt
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
4 385 kronor för medlem
6 385 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 30 oktober
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
I avgiften ingår en livesändning och dokumentation.

Medverkande

Helena Henriksson
Helena arbetar sedan hösten 2014 som jurist på Sveriges Allmännytta och med de flesta juridiska frågor som ett allmännyttigt bolag eller stiftelse kommer i kontakt med. Ett av hennes specialområden är offentlig upphandling. Hon har tidigare bland annat arbetat på regeringskansliet och som utredningssekreterare.
Kristian Halldin
Sara Björkeholm
Kristian Eriksson
Jens Lindqvist
Linn Bernhardsson
Robert Hugoh
Jonas Gustafsson
Erika Strandberg
Erika är projektledare och arbetar som accelerator i Digitaliseringsinitiativet på Sveriges Allmännytta. Digitaliseringsinitiativets mission är att tillsammans med allmännyttiga bolag genomdriva hållbar digitalisering och bidra till smart samhällsutveckling i öppna ekosystem.
Skriv ut programmet
Otillåten andrahandsuthyrning
Dag 1 – 3 november
09:00
Incheckning i Zoom
09:45
Vad kan illegal handel med hyreskontrakt leda till?
10:00
11:00
Paus
12:15
Lunch
13:15
Hyresnämnden berättar och svarar på frågor
14:00
Paus
14:05
14:35
Kaffe
14:50
Digitaliseringsinitiativet berättar om en nyutvecklad micro-tjänst

Digitaliseringsinitiativet berättar om en nyutvecklad mikro-tjänst som kan stödja arbetet med olovlig andrahandsuthyrning

Erika Strandberg, Projektledare, Digitaliseringsinitiativet, Sveriges Allmännytta
15:00
Gruppdiskussioner
15:20
Frågestund
15:30
Avslut

Kontakt

placeholder+image
Petra Bondesson
Petra Bondesson är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.

Relaterade utbildningar

Nyhet

Allmännyttans bostadssociala ansvar

Seminarie Allmännyttan, Boende
Vilka krav ställs på nya hyresgäster? Hur jobbar allmännyttan med förturer och sociala kontrakt?  Vilka insatser görs för att motverka olovlig andrahandsuthyrning? Och hur arbetar allmännyttan för...