Upphandlingsjuridik för allmännyttan LOU
1 deltagare
- +
= 4 700 kr / 6 700 kr
(priser exkl moms)
Anmälan
Senast 25 november

Vi ger dig grundläggande kunskaper i lagen om offentlig upphandling

Utbildningen riktar sig till nyanställda upphandlare och annan personal inom bostadsbranschen som behöver skaffa sig aktuella och grundläggande kunskaper om upphandlingsjuridik.

Utbildningen är fördelad på tre tillfällen, tre separata dagar.

Tillfälle ett 14 september – inspelad föreläsning skickas ut via länk
En timme föreläsning på länk med en introduktion till offentlig upphandling. Föreläsningen innehåller bland annat vad offentlig upphandling är, var reglerna kommer ifrån och vilka deras syften är. Du bör ta del av innehållet i denna innan du deltar i tillfälle två.

Tillfälle två 18 september
Detta tillfälle omfattar 5 timmar. Det  innehåller tillämpningsområdet, de undantag som finns och hur lagen om offentlig upphandling påverkar inköpsprocessen. Du får en genomgång av olika upphandlingsförfaranden och när de kan och bör  tillämpas, kontraktsvärdesberäkning och vi tittar också närmare på olika typer av krav som kvalificeringskrav och utvärderingskriterier. Detta tillfälle innehåller en del gruppövningar.

Tillfälle tre 21 september
Vid det sista tillfället om en timma får du en genomgång av de olika rättsmedlen som överprövning, upphandlingsskadeavgift och skadestånd och vad som är viktigt att tänka på i sådana processer samt även hur  man kan undvika att hamna i sådana. Du får även en inblick i reglerna om allmänna handlingar och sekretess.

Det finns möjligheter att ställa frågor vid samtliga tre tillfällen.

Inga förkunskaper behövs, utbildningen ges på grundläggande nivå. Dokumentation ingår.
Utbildningen genomförs via det digitala verktyget Zoom. Det innebär att varje deltagare deltar via en egen skärm som har en kamera. Ingen inspelning sker utan kameran behövs för att gruppövningarna ska kunna genomföras Inför det första tillfället finns det möjlighet att pröva tekniken. Det finns tillgång till teknisk support under hela utbildningen.

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum och plats
6 december - Digitalt
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
4 700 kronor för medlem
6 700 kronor för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 25 november
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
I avgiften ingår en livesändning och dokumentation.

Föreläsare

placeholder+image
Per-Ola Bergqvist
Advokat, Advokatfirman Vinge KB
Skriv ut programmet
Upphandlingsjuridik för allmännyttan LOU
Dag 1 – 6 december
09:30
EU-rätten, de grundläggande principernas betydelse
10:30
Den svenska lagstiftningen på området
11:30
Rättsfallsseminarium
12:00
Lunch
13:00
Upphandlingsprocessen, från förberedelser till uppföljning
14:30
Kaffe
15:00
Sanktionerna, med tonvikt på överprövning
16:20
Sammanfattning
16:30
Avslut

Rekommenderade hotell

Hilton Stockholm Slussen

Hilton Stockholm Slussen är beläget på hippa Södermalm och erbjuder fantastisk utsikt över vattnet och historiska Gamla stan. Här bort du på mycket kort avstånd från stadens centrum och främsta sevärdheter. Unna dig själv något på våra restauranger och vår bar, som erbjuder panoramautsikt över staden.

Sveriges Allmännytta har avtal med detta hotell vilket innebär ett förmånligt fast pris på hotellrum. Hotellet ligger mycket nära vårt kontor.

Vid anmälan till en kurs eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

Besök deras hemsida

Visa karta

Scandic Malmen

Scandic Malmen gränsar till området SoFo som karakteriseras av kultur, kreativitet, nöjesliv och shopping.  Tunnelbanan ligger alldeles runt hörnet och tar dig till Stockholms alla sevärdheter. Inom gångavstånd finns också pendeltåg som tar dig ut till Stockholmsmässan på 7 minuter. De har inget eget parkeringsgarage eller p-platser. Närmsta garage hittar du vid Medborgarplatsen, endast 200 m från hotellet där det finns gott om platser.

Sveriges Allmännytta har avtal med Scandic vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en kurs eller konferens får du bokningsinformation med bokningskoder av oss på Sveriges Allmännytta i bekräftelsen.

Besök deras hemsida

Visa karta

Clarion Hotel Stockholm

Clarion Hotel Stockholm är en självklar mötesplats för stockholmare men även ett internationellt event-, konferens- och affärshotell. Med perfekt läge på livfulla Södermalm i Stockholm är hotellet en bra bas för den som vill uppleva stadens puls.

Sveriges Allmännytta har avtal med Nordic Choice vilket ger en något lägre kostnad.

Vid anmälan till en kurs eller konferens skickas bokningskoder med i bekräftelsen på anmälan.

Besök deras hemsida

Visa karta

Kontakt

placeholder+image
Sanna Genborn
Sanna är projektledare för kurser och konferenser.

Relaterade utbildningar

Hyresjuridik fortsättning

Under denna kurs fördjupar vi oss i hyreslagen och tittar närmare på några centrala bestämmelser. Du får en genomgång av hyresrättsliga utgångspunkter och en mer ingående förståelse för hur...

Lokaler och lokalhyresjuridik

Lokaler är en väldigt viktig beståndsdel i en stad – vad som finns i lokalerna är ofta avgörande för en stadsdels atmosfär och karaktär. De är en viktig komponent för att göra stadsdelar och...