Vad händer med hyrorna – och varför?
1 deltagare
- +
Kostnadsfri för medlem
Kostnadsfri för övriga
Anmälan stängd

Seminariet sänds via Zoom 08:30-09:30

Sveriges Allmännytta presenterar årets marknadsrapport om hyresutvecklingen och vad den innebär på kort och lång sikt. Rapporten presenteras på ett digitalt seminarium den 9 november.

Hyressättningen av bostäder har sällan diskuterats så mycket som i år, då förslaget om fri hyressättning vid nyproduktion orsakade regeringskris. Med vår årliga marknadsrapport vill Sveriges Allmännytta med hjälp av fakta, statistik och analys bidra till att öka kunskapen om hur hyressättningen runt om i landet idag ser ut och fungerar – samt peka på hur hyresförhandlingarna måste utvecklas.

Rapporten belyser ett flertal olika frågeställningar. Vad har utfallet av hyresförhandlingarna blivit över åren? Hur skiljer det sig mellan olika orter? Är det vanligt att parterna inte kommer överens lokalt och vad händer då? Hur har hyresnivåerna förändrats jämfört med andra kostnader? Hur långt har arbetet kommit med en hyressättning som speglar hyresgästerna värderingar av lägenheternas bruksvärden?

I rapporten diskuteras också hur tillämpningen av dagens kollektiva förhandlingssystem kan och måste förbättras. Detta för att hyresrätten ska vara en attraktiv, trygg och konkurrenskraftig upplåtelseform med lönsamhet för fastighetsägaren och ett bra boende för hyresgästerna – såväl dagens som morgondagens.

Rapporten presenteras av Håkan Larsson, chefsekonom på Sveriges Allmännytta, och kommenteras av Maria Adlers, vd PiteBo.

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum och plats
9 november 2021 - Digitalt
Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
Kostnadsfritt för medlem
Kostnadsfritt för övriga
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 8 november
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
Kostnadsfritt digitalt seminarium.

Medverkande

Håkan Larsson
Håkan är chefsekonom på Sveriges Allmännytta sedan 2021. Han är utbildad nationalekonom och har tidigare varit chefsekonom på Villaägarna, samt arbetat på Regeringskansliet.
Maria Adlers
Maria har ägnat stor del av sitt arbete åt hyresfrågan på PiteBo. Är f ö utbildad jägmästare med många år tidigare i skogsbranschen.
Skriv ut programmet
Vad händer med hyrorna – och varför?
Dag 1 – 9 november
08:30

Seminariet börjar.

09:30

Seminariet avslutas.

Kontakt

placeholder+image
Anna Cederlöf
Anna är vd-assistent på Sveriges Allmännytta. Anna är föräldraledig just nu.

Relaterade utbildningar

Nyhet

Grundkurs i Hyresförhandling

Grundkursen i hyresförhandling ska ge dig som är ovan vid hyresförhandlingar en bra grund att stå på. Vi går igenom hyresförhandlingslagens regler, vad bruksvärde är, hur man kan använda relativhyra...