Vem kan bli Allmännyttans trainee?

Vi söker ambitiösa nyutexaminerade studenter med hållbara framtidsutsikter, som drivs av passion och samhällsengagemang. Vill du utvecklas med oss och bli framtida ledare eller specialist inom ett allmännyttigt kommunalt bostadsföretag är du den vi letar efter. Du har antingen nyligen tagit din examen, eller så har du viss arbetslivserfarenhet.

Vad får du som trainee?

Som trainee får du en gedigen introduktion till fastighetsbranschen, i synnerhet till allmännyttan och det samhällsansvar som företag tar. Du får dessutom en rivstart på din karriär och många insikter på kort tid, genom att uppleva helheten i branschen när du på plats får se hur andra bostadsföretag arbetar.

Du bygger ett nätverk i branschen och har stort erfarenhetsbyte, både med andra traineer, föreläsare och kollegor. Du får övergripande kunskap inom många tunga områden som en högskoleutbildning inte täcker, utvecklas som person och verkar i ett tydligt sammanhang där du är en viktig och betydelsefull spelare.

Hör tidigare traineen Beatrice Nordling berätta om programmet

Program

Traineeprogrammet pågår under ett år. Du anställs redan från början på ett av landets cirka 300 kommunala bostadsföretag för en specifik tjänst och har sedan din hemvist på det företaget under hela året. I programmet ingår fem gemensamma utbildningsmoduler där du får träffa traineer från andra delar av landet.

Traineeprogrammet ger dig en förståelse för hela verksamheten men också personlig utveckling och självinsikt. Utbildningsmodulerna förläggs på olika bostadsföretag runt om i Sverige. Det ger dig möjligheter att bygga nätverk samtidigt som du får en förståelse för hur andra företag än ditt eget valt att organisera sig och arbeta.

För att maximera förutsättningarna för ditt lärande innehåller utbildningen också hemuppgifter och strukturerade uppföljningssamtal med din chef.

Hör tidigare traineen Nora Olofsson berätta om programmet

Varför jobba inom allmännyttan?

För de flesta av oss är vårt hem en av livets viktigaste platser. Här finns tryggheten och kontinuiteten. Men tillgång till en egen bostad är inte en självklarhet för alla. Bostadsbristen är stor över landet och efterfrågan på hyresrätter ökar. Att ha någonstans att bo, ett eget hem, är inte bara viktigt för den enskilda individen. Det är också en förutsättning för att en stad ska växa och utvecklas. För att näringslivet på orten ska kunna anställa nästa talang och för att skolan ska kunna locka till sig studenter.

Vill du arbeta i en verksamhet som arbetar affärsmässigt och med samhällsansvar och vars ägare har ansvar för kommunens bostadsförsörjning? Har du den kunskap och det engagemang som krävs för att vara med och bygga hållbara städer för alla? Då har du kommit helt rätt.