Projektet i korthet

Inblandade bolag

Halmstads Fastighets AB

Kontakt

Halmstads Fastighets AB
035-13 83 00
https://www.hfab.se

Publicerat i februari 2016

Mötesplatsen nära kunden

Bolaget ville göra det enklare för hyresgästerna att få inflytande över sin boende- och närmiljö, men de ville också ha en plats där bolaget kunde informera om sina produkter och tjänster för att främja utveckling och goda kundrelationer.

– Vi ville skapa en nära mötesplats. En plats dit det skulle vara enkelt för våra hyresgäster att ta sig. Så föddes idén om ett ambulerande kontor, berättar Helene Blomberg, Affärsområdeschef Bostad på Halmstads Fastighets AB.

I samma veva anställde bolaget en arbetsförmedlare och tanken på att kombinera en mobil arbetsförmedling med ett ambulerande kontor väcktes. Det beslutades om att köpa in en buss för att finnas på plats i stadsdelar och tätorter. Den nyanställde arbetsförmedlaren skickades på körkortskurs för att kunna köra bussen.

HFAB-bussen blev verklighet

På önskelistan stod att bussen skulle vara inredd för besök, ha tillgång till Internet, visningsutrustning och, så klart, möjlighet att kunna bjuda på fika. Syftet var ett ökat och reellt inflytande genom att komma närmare kunden och bjuda in till dialog. Sagt och gjort. Bolaget köpte in en gammal bokbuss från 1976.

– Många av oss har en positiv relation till bokbussen och mycket i bussen är fortfarande original. Det är en härlig retrokänsla i bussen, säger Helene Blomberg.

Det var viktigt för bolaget att inte investera dyra pengar i en ny buss. Bussen hade många år på nacken men var välbehållen.

Så används bussen idag

Det fanns en farhåga om att bussen skulle bli en plats dit man bara gick för att gnälla, något som inte infriats. Bussen används flera gånger i veckan, främst vår och höst. Förutom att vara arbetsförmedling fungerar bussen som informationskanal för bolaget och för olika typer av möten. Bussen är välkänd och sedan tre år tillbaka är den också på plats i Almedalen.

– Bussen är varumärkes-och relationsbyggande, men den är dessutom oerhört praktisk. Transportmedel, mötesplats och förvaring i ett, berättar Helene Blomberg.

Andra exempel på tillfällen då bussen används är vid events, kontraktsskrivning, och nyckelutlämning. Sedan en tid tillbaka är bussen dessutom utrustad med ett mobilt elkraftverk och då fungerar den även som sambandscentral i krissituationer när elen är utslagen. Bussen är en bokningsbar resurs som kan bokas av alla på HFAB. Och bokas gör den, ofta.