Den nya hemsidan, som lanserades i förra veckan, vänder sig både till boende i området och dem som vill veta mer om livet i Hjällbo.

– Det händer mycket i Hjällbo och kommer att hända mer framöver. När en stadsdel förändras är det viktigt att människorna som bor i området känner en delaktighet i det som händer. Vi vill lyfta fram människorna, föreningslivet, kulturen och näringslivet i Hjällbo i en egen nättidning, säger Linda Thorsson, informationschef på Bostads AB Poseidon, ett av de kommunägda bostadsföretagen i Göteborg.

Uppdateras ofta

iHjällbo.se kommer att uppdateras med nyheter om och för Hjällbo flera gånger i veckan. På sidan finns även ett kalendarium där föreningar och verksamheter i stadsdelen lägger upp kommande aktiviteter.

Heléne Blennermark Zendegani, integrationsansvarig på Poseidon, framhåller att det sedan länge finns ett rikt föreningsliv i Hjällbo med många aktörer som gör bra saker.

– Men tyvärr kan det vara svårt att få en samlad bild av utbudet. Därför tar vi på oss uppgiften att tillsammans med Hjällbobor och andra aktörer i området samla nyheter från Hjällbo. Att den egna stadsdelen uppmärksammas i nyhetsflödet påverkar självbilden hos Hjällboborna och andra göteborgares bild av Hjällbo, säger hon.

Även i sociala medier

Det är Poseidon som står bakom nättidningen, men innehållet produceras av fristående journalister. En kommunikationsbyrå ansvarar för innehållet och utgivarskapet.

Nättidningen iHjällbo finns både på ihjallbo.se och med egna sidor på Facebook och Instagram.