Ej datumsatt
Datum kommer senare.

Tillgänglig webb utifrån nya lagen

Den 1 januari 2019 infördes webbtillgänglighetsdirektivet, DOS, som svensk lag. Det innebär krav på tillgänglighet för offentliga webbplatser i Sverige, och de allmännyttiga bostadsföretagen omfattas av lagen. Från den 23 september 2019 ska nya webbplatser inom offentlig sektor uppfylla lagkraven.

WCAG 2.1 AA (Web Content Accessibility Guidelines) är grunden för reglering på tillgänglighetsområdet idag. Den här utbildningen går igenom WCAG 2.1 på A och AA-nivå så att du som designar, beställer, ansvarar för, skriver eller upphandlar förstår kraven och vet vad ni behöver göra för att nå upp till dem. Under dagen får du flera tillfällen att titta på din egen webbplats och får konkreta tips på hur ni eventuellt kan förbättra den.

Utbildningen omfattar följande delar:

  • Introduktion till digital tillgänglighet
  • Förstå användarna och deras hjälpmedel
  • Standarder för digital tillgänglighet
  • Relevanta lagar och regler
  • Verktyg och metoder för dig som har en webbplats
  • Några kom-igång-tips
  • Utrymme för frågor och frivilliga övningar

Välkommen!

Pär Lannerö som håller utbildningen är en av Metamatrix grundare och har genom åren utvecklat hundratals webbapplikationer och hållit mängder av föreläsningar om olika trender och fenomen på nätet. Till exempel den semantiska webben, kaklagen och plattformisering. Pär är en av de i Sverige som kan mest om webbtillgänglighetsdirektivet och WCAG.

Kontakt

placeholder+image
Madeleine Rahm
Madeleine Rahm är projektledare för utbildningar, evenemang och konferenser.

Relaterade utbildningar

Att förebygga och bemöta hot och våld

Utbildning Boende, Kommunikation
Konflikter kan uppstå av en mängd olika anledningar. Ibland är det kommunikationen som inte inte fungerar vilket kan leda till både missförstånd och feltolkningar. Du som arbetar nära de boende...