Ej datumsatt
Datum kommer senare.

Välkomna till fokusträff Klimatkrav på leverantörer!

Fokus: Klimatkrav i nybyggnation

Välkomna till fokusträff kring den fortsatta utvecklingen av klimatkrav vid nybyggnation. På fokusträffen ges du möjlighet att sätta dig in i hur klimatkraven på byggsektorns aktörer successivt ökar och vad vi bostadsföretag måste göra för att vara aktiva aktörer i denna utveckling. Med stöd från våra experter får vi under dagen en bättre förståelse för hur projektspecifika klimatmål kravsätts, beräknas och följs upp, vikten av nationell harmonisering av klimatkrav samt varför och hur referensvärden för klimatpåverkan nyttjas.

Vi får vidare lyssna och lära oss om hur lagstiftningen kring klimatdeklaration utvecklas till gränsvärden för maximal klimatpåverkan, hur myndigheterna stöttar oss med upphandlingskrav samt hur vi själva, medlemsföretagen och entreprenörer genomför det löpande arbetet.

Målsättningen

Målsättningen med dagen är att få inspiration i ert arbete att sätta projektspecifik klimatmål, beräkna och följa upp era nybyggnationsprojekt. I två gemensamma övningar under dagen söker och diskuterar vi därför utmaningar och möjligheter kring att klimatberäkna, sätta mål och följa upp klimatpåverkan i er byggverksamhet.

Dagen är laddad med spjutspetsexpertis ifrån:

  • Magnus Ulaner, Klimatexpert på Sveriges Allmännytta
  • Ola Sjärnborg, hållbarhetspecialist, Upphandlingsmyndigheten, Klimatkrav i byggupphandling
  • Tove Malmqvist Stigell, seniorforskare och docent på KTH
  • Sara Borgström, arbetar med klimatneutrala byggnader, WSP
  • Helena Ulfsparre, Miljöchef, Familjebostäder
  • Jeanette Sveder Lundin, Green Development Manager, SKANSKA

Tid: 09:00 – 12:00

Välkommen med din anmälan!

Kontakt

placeholder+image
Frida Hansson
Frida Hansson arbetar som projektledare på enheten för fastighet och hållbarhet.

Relaterade utbildningar

Klimatsmart boende

Välkommen till vårens fokusträff Klimatsmart boende som äger rum i vackra Örebro! Örebrobostäder kommer under två dagar guida oss genom deras hållbarhetsarbete i både teori och praktik. Vi kommer...