Ej datumsatt
Datum kommer senare.

Klimatsmart boende 1 – 2 juni, Helsingborg

I år går H22 City Expo av stapeln i Helsingborg och det vill vi självklart inte missa!
För vårens fokusträff Klimatsmart boende beger vi oss därför till Helsingborg för att ta del av stadsmässan och dess spännande aktiviteter.
Vi kommer på plats att lyssna in Helsingborghem och hur de arbetar med frågan klimatsmart boende, och även få ta del av det LKF:s innovationsprojekt Xplorion. Utöver det ligger fokus på H22:s aktiviteter och vi har fullspäckade dagar för att ta del av olika aktiviteter. Det är i stadsdelen Drottninghög vi kommer befinna oss i för vår rundvandring dag 1 och bland annat titta på Co-living, IKEAs klimatsmarta marknad, framtidens boende och mobilitet. Dag 2 spenderas i Oceanhamnen för att bland annat titta på SKANSKA:s paviljong avseende framtidens boende.

Ett mer detaljerat program hittar du längre ner.

Missa inte detta tillfälle att träffas under årets sommarmånad för att ta del, diskutera och inspireras av utvecklingsområden inom klimatsmart boende. Vill man se mer av H22:s aktiviteter – varför inte stanna någon extra dag?

Tillfället hålls 1 – 2 juni, middag på kvällen ingår. Ta med dina kollegor och träffa oss i Helsingborg!
Begränsat antal platser.

Här nedanför finner du mer information om H22 City Expo och LKF:s innovationsprojekt Xplorion.

Vad är H22 City Expo?

”Stadsmässan är bara en del i Helsingborgs H22- satsning, som i sin helhet innebär en långsiktig investering i utvecklingen av välfärdslösningar inriktade på att förbättra livskvaliteten i en smartare, mer hållbar stad. H22 är inte bara ett projekt, en plattform eller ett ekosystem – det är en rörelse som förändrar stadens DNA och förvandlar Helsingborg från en förmedlare av tjänster till en möjliggörare. Hållbara lösningar skapas tillsammans med alla samhällets aktörer – lokalt, nationellt och globalt.”

Läs mer!

Vad är Xplorion?

”Xplorion är ett lågenergihus som producerar sin egen el med solpaneler. Det är ett bilfritt boende och man har därför skapat plats för cyklar och har lådcykelpool och elbilspool. Lägenheterna har flexibel planlösning, så det går till exempel att förändra en fyra till två tvåor. I huset finns också behovsstyrd ventilation. Dessutom har man en testbädd för lågtempererade fjärrvärmenät.”

Läs mer!

Mer praktisk information skickas ut efter anmälan.

Varmt välkommen med din anmälan, hoppas vi ses i Helsingborg!

Relaterade utbildningar

Nyhet

Klimatkrav på leverantörer

Välkomna till fokusträff kring den fortsatta utvecklingen av klimatkrav vid nybyggnation. På fokusträffen ges du möjlighet att sätta dig in i hur klimatkraven på byggsektorns aktörer successivt öka...