Porträttbild på kvinna som ser rakt in i kameran.Genom att dela en mängd goda och konkreta exempel på sociala insatser och investeringar vill man visa på vinsterna för hyresgäster, kommuninvånare och samhället i stort.

− Våra branschkompisar i allmännyttan driver så många bra och effektfulla initiativ som verkligen gör skillnad för människor, säger Elin Poska, som är pressansvarig på Förvaltaren.

− Däremot vet vi att det kan det vara svårt att få synlighet utanför ordinarie kanaler. Vi ville hitta ett enkelt men tydligt sätt att hjälpas åt att nå ut med budskapet och ser att vi kan göra det genom att gå samman. Vi har pratat ihop oss med en handfull bolag på förhand, men hoppas att ännu fler vill haka på och dela goda exempel under våra utvalda hashtags #nyttanmedallmännyttan #vemannars.

Initiativet startar måndagen den 27 juni och pågår fram till den 1 juli. Förvaltaren lägger ut den här texten i ett första inlägg under måndagsförmiddagen:

Vi anställer lokala ungdomar läsårets alla skollov. I år får fler än 100 ungdomar ett första jobb genom oss. Sedan i vintras erbjuds alla lovjobbare att arbeta under flera lov.
− Att jobba kontinuerligt under skolloven under ett helt år ger en helt annan tyngd på cv:t och större möjlighet att komma in på arbetsmarknaden, säger Malin Persson, HR-partner hos Förvaltaren.

− Därefter är det fritt fram att haka på! säger Elin Poska, som uppmanar till att märka inläggen med hashtaggarna #nyttanmedallmännyttan och #vemannars.