– Med fastMarket digitaliserar vi fastighetsbranschen, stödjer innovationer och pressar priser, säger Per Holm, IT-expert på SABO.

SABO och allmännyttan har sedan tidigare tagit fram fastAPI, en öppen standard som öppnar upp fastighetsbranschens system och som gör det enklare att använda digitala produkter och tjänster. Det kan till exempel handla om tjänster för tvättstugebokning, sms till hyresgäster eller visualisering av hushållets energianvändning via en app.

Intresset för fastAPI har ökat de senaste åren och nu tar SABO ytterligare ett steg för att snabba på digitaliseringen i fastighetsbranschen och stödja innovativa lösningar. FastMarket är en digital marknadsplats för hela fastighetsbranschen med allt från allmännyttiga och privata bostadsföretag till kommuner samt de IT-leverantörer som utvecklar programvara mot fastAPI.

– FastMarket fungerar ungefär som en app-store men för fastighetsbranschen, med exponering av produkter och tjänster på sidan. Här förklarar vi även vad fastAPI är och hur det fungerar, säger Per Holm.

Företag som har ett fastighetssystem med fastAPI kan på ett mycket enklare och smidigare sätt konkurrensutsätta och ta del av nya innovationer med hjälp av de produkter och tjänster som lanseras på fastMarket.

– Det pressar priserna och driver på utvecklingen av fastighetsnära IT-tjänster, säger Per Holm.

Fastmarket är kostnadsfritt att använda och finns här: www.fastmarket.se