På den nya samlingssidan här på Sveriges Allmännyttas webbplats finns kunskap, verktyg, intervjuer, branschnyheter, lästips och länkar till mer information. Innehållet är tydligt uppdelat på olika ämnesområden, som utemiljö, tekniska lösningar, sociala insatser, uthyrning, trygghetsvärdar och mycket annat.

Porträttbild på man som ser rakt in i kameran– Vårt mål var att skapa en sida som är lätt att överblicka, så att våra medlemsföretag snabbt och enkelt kan hitta den information som de är intresserade av, säger Bengt Lind, förvaltningsexpert på Sveriges Allmännytta.

Under de utfällbara digitala flikarna ryms en rad verklighetsnära exempel där allmännyttiga bolag runt om i landet berättar om hur de arbetar för att öka tryggheten för hyresgästerna.

Porträttbild på kvinna som ser rakt in i kameran.– Här finns verkligen mängder av erfarenheter och kloka tankar från kollegor på andra bostadsföretag – och vi kommer löpande att bygga ut sidan med ännu fler exempel och annat som våra medlemsföretag kan ha nytta av, berättar Åsa Schelin, boendeexpert på Sveriges Allmännytta.

Ett av de mest omfattande avsnitten på samlingssidan handlar om samverkan – med exempelvis kommunen, polisen, föreningar, företag och andra fastighetsägare.

– Som bostadsbolag kan man göra väldigt mycket, men inte allt. För att lyckas är det avgörande att samverka med andra, för att med gemensamma krafter vända negativa spiraler i ett bostadsområde till trygghet och framtidstro, framhåller Åsa Schelin.