Ta makten över er digitala transformering
Stora fastighetsägare har länge legat i framkant när det gäller energieffektivisering genom avancerade AI- och maskininlärningsbaserade styrsystem. Genom att använda realtidsdata, prediktiva algoritmer och självlärande reglerlogik optimeras fastigheternas värme, kyla och ventilation. Resultatet: minskad energiförbrukning, lägre driftkostnader och ett jämnare, mer behagligt inomhusklimat.
Mindre fastighetsägare har tidigare stått inför hinder i form av höga investeringskostnader, teknisk komplexitet och begränsade resurser. Men nu finns kommersiellt tillgängliga, standardiserade lösningar som gör tekniken tillgänglig för alla. Genom smarta sensorer, molnbaserad dataanalys och automatiserad styrning blir det möjligt att ta kontroll över energiflöden, utan att kräva specialistkompetens.
Vill ni ligga i framkant?
Då är det dags att ta steget mot en smartare, mer effektiv och hållbar fastighetsförvaltning. Vi satsar nu för att ge dig kunskapen och verktygen du behöver för att optimera din drift, minska energikostnader och höja värdet på dina fastigheter – samtidigt som du gör en insats för klimatet.
För oss handlar digitalisering av styrsystem inte bara om teknik – det handlar om att skapa kunskap och förståelse, så att du som fastighetsägare kan ta kontroll över din digitala utveckling. Genom riktade utbildningsinsatser och nätverkande skapar vi möjligheter för dig att förstå, styra och kravställa din digitala resa – på dina villkor.
Det här lär du dig:
- Hur styrsystem fungerar och hur de kan integreras med varandra
- Vilka tekniska lösningar som finns – och hur du väljer rätt utan att bli inlåst i vissa system
- Hur du kan kravställa leverantörer, förstå dataflöden och bygga öppna, framtidssäkra system
- Hur du analyserar och styr din fastighet mer effektivt
För vem?
Är du intresserad av styrsystem och vill lära dig mer om den senaste utvecklingen, lära er att koppla ihop befintliga system och se vilka möjligheter som öppnas upp när ni själva tar kontroll? Eller arbetar du med förvaltning och drift av byggnader och vill kunna ta nästa steg till en mer uppkopplad, digitaliserad drift? Vi har alla olika titlar och roller – men det finns alltid behov av att någon har kunskap och möjlighet att ta nästa steg mot en smartare styrning av fastigheter.
Kursen utgår från perspektivet om att hjälpa små och medelstora fastighetsägare (under 10 000 bostäder), men alla bolag, titlar och roller är välkomna!
Varför nu?
Digitalisering är inte längre ett framtidsprojekt – det är en nödvändighet. Byggnader som inte hänger med riskerar att tappa konkurrenskraft, medan bolag som investerar rätt kan minska kostnader, höja komforten för hyresgäster och bidra till klimatmålen.
Kursupplägg
Merparten bedrivs digitalt med flera korta träffar där olika områden behandlas. Vid varje träff erhåller deltagarna ny kunskap, men får också uppgifter som ska lösas/genomföras innan nästa träff. Under genomförandet kommer vi kontinuerligt utvärdera arbetet och lyssna in deltagarnas synpunkter och så långt som det är möjligt anpassa innehåll så att det tillför så stor nytta som möjligt.
Hela kursen avslutas med en gemensam träff i samband med Klimat- och Energikicken i Örebro, dels med deltagande vid konferensen, dels med en egen träff dagen innan ”Kicken” där deltagarna ges möjlighet att praktiskt testa nya lösningar och utbyta idéer.
Kursen kommer att innehålla följande delar:
- Dag 1 Kursintroduktion (digitalt 2 timmar)
- Dag 2 Styrsystems uppbyggnad (digitalt 2 timmar)
- Dag 3 Mätvärdesinsamling (digitalt 2 timmar)
- Dag 4 Datadelning (digitalt 2 timmar)
- Dag 5 Optimeringsalgoritmer och smarta funktioner (digitalt 2 timmar)
- Dag 6 Smarta funktioner och beställning/upphandling (digitalt 2 timmar)
- Dag 7 Workshop/träff i Örebro – Smarta system i praktiken
- Dag 8-9 Klimat och energikicken i Örebro
Praktisk information
27 augusti – Digitalt, Zoom
3 september – Digitalt, Zoom
17 september – Digitalt, Zoom
1 oktober – Digitalt, Zoom
15 oktober – Digitalt, Zoom
29 oktober – Digitalt, Zoom
11 november – Fysisk träff, Örebro
12–13 november – Klimat- och Energikicken, Örebro