Allmännyttans arena – vår seminariescen

Allmännyttans arenas seminarier är kostnadsfria och öppna för alla intresserade, men du behöver vara anmäld eftersom vi har en platsbegränsning. Seminarierna webbsänds live och går att se i efterhand.

Webbsändningar

Våra sändningar går att se på vår YouTube-kanal. Ibland kan det uppstå problem att ansluta till livesändningen. Då är orsaken ofta att en brandvägg hos dig blockerar.

Senaste seminariet

Den svenska hyressättningen – i rättslig och praktisk tillämpning

9 september 2020. Digitalt seminarium om den svenska hyressättningen där Haymanot Baheru presenterade sin avhandling i civilrätt, en kartläggning i utvecklingen av hyresreglering, bruksvärde, hyresförhandlingar och inte minst begreppet skälig hyra. Dessutom ett panelsamtal med Sten Hansen, Haymanot Baheru, Erika P Björkdahl och Ilija Batljan om hyressättning.

Tidigare seminarier

Modernare byggregler – kan det öka bostadsbyggandet?

14 januari 2020. Den 19 december presenterade kommittén för modernare byggregler sitt slutbetänkande. Titta på vårt seminarium där Anna Sander, som tillsammans med Kurt Eliasson, lett kommitténs arbete och presenterar utredningens resultat och förslag. Förslagen kommenteras och diskuteras av en panel från Sveriges Allmännytta, Uppsalahem och Serneke.

Kontakt hos Sveriges Allmännytta

placeholder+image
Anna Cederlöf
Utbildningsadministratör
Anna Cederlöf är utbildningsadministratör för utbildningar, evenemang och konferenser.
placeholder+image
Hanna Larsson
Expert bostadspolitik, Vd-stab
Hanna Larsson är expert inom bostadspolitik.