Projektet i korthet

Inblandade bolag

Sigtunahem

Publicerat i september 2022

Sigtunahem har börjat ordna visningar av hyresgästens nya lägenhet inför inflytt i nyproduktion.

Den 7 september 2022 bjöd Sigtunahem in till visning för sina hyresgäster som ska flytta in i nästa etapp av Norrbackaomvandling. Nästan alla som ska flytta in under hösten kom för att se sin nyproducerade lägenhet. De inbjudna hyresgästerna fick för första gången kliva över tröskeln till sitt nya hem. Med sig fick de en tumstock, papper och penna samt förtäring så att de i lugn och ro kunde mäta väggar för nya och gamla möbler, möta sina nya grannar och få chans att ställa frågor till representanter från Sigtunahem.

– Både personal och hyresgäster var glada och förväntansfulla. En av de vanligaste frågorna var hur inflyttningen ska gå till samt var miljöhus och förråd var placerade och flera sa att de var glada för att det kändes så ljust och fräscht , säger Sofia Lyheden, projektkoordinator på Sigtunahem.

Ytterligare visning kommer genomföras för de som flyttar in senare. Visningarna är ett bra tillfälle för att hälsa och lära känna sin granne som ett första steg i en närmare relation för ett tryggare boende.

– Vi ser visningarna som ett led till nöjdare kunder och en viktig del i social hållbarhet och grannsamverkan, säger Maria Carlsson, marknadsansvarig på Sigtunahem.

Foton: Sigtunahem