Halmstads Fastighets AB, HFAB, får utmärkelsen i kategorin sommarjobbare.

– Vi behöver få in fler unga i fastighetsbranschen och då är det viktigt att fler företag inom branschen jobbar aktivt med att få in sommarjobbare, men också prövar andra vägar för att rekrytera nya medarbetare, säger Mona Finnström, vd på Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation, som står bakom tävlingen tillsammans med Fastighetsnytt.

Möta framtida behov

Per Thronée är projektledare för de 150 sommarjobbarna på Halmstads Fastighets AB.

– Vi ser sommarjobbare som en naturlig del i vårt rekryteringsarbete. Genom att erbjuda fler unga en väg in i företaget skapar vi förutsättningar för att möta våra framtida rekryteringsbehov, säger han.

Framtidsindex utgår från en nationell enkät till företag inom fastighetsbranschen. Syftet är att ta reda på hur många unga människor som får plats på branschens företag som praktikanter, traineer, lärlingar, sommarjobbare eller praoelever. Därefter tar en jury vid och jämför bidragen.

Prao, praktik och andra vägar

Uddevallahem belönades för sina breda insatser för att få in fler unga i företaget.

– Fastighetsbranschen behöver få upp ögonen för prao, praktik och andra vägar in. Då är det viktigt att kunna visa upp positiva exempel där insatserna ger positiva resultat, säger Mona Finnström.

På tå för att locka förmågor

Thomas Aebeloe, vd på Uddevallahem, berättar att bostadsbolaget arbetar organiserat för att få in fler unga i företaget – till exempel genom att delta i olika jobbmässor.

– Där kan vi attrahera medarbetare som brinner för vår bransch. Vi har även fått ett par trevliga kollegor genom SABOs traineeprogram, säger han.

– Vi är medvetna om att det är hård konkurrens om dagens och framtidens medarbetare. Då får man vara på tårna för att locka till sig nya förmågor.